10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO artista californiana ridiculizeaza vedetele

O artista californiana ridiculizeaza vedetele

Nick-ul sau este „Fourteencelebs“ si este o tânara californiana care are o mare pasiune pentru celebritati. Cu toate acestea, ea ridiculizeaza imaginea celor mai cunoscute si mai mediatizate vedete, realizând o serie de caricaturi ale acestora pe care le-a adunat in blog-ul sau intitulat „Gallery of the absourd“.


Inca de când era doar un copil, „Fourteencelebs“ a fost o atenta observatoare a oamenilor si in general a tot ceea ce o inconjoara, iar visul sau era acela de a deveni realizatoare de benzi desenate. Inspiratia i-a venit in timp ce rasfoia revistele de scandal dedicate vietii celebritatilor in care sunt adesea prezentate excesele din viata celor mai cunoscute personaje de la Hollywood si nu numai. Ea a „reinventat“ imagina personajelor ce tin adesea prima pagina a revistelor in propria maniera folosindu-se de carbune, tempera, vopsele in ulei, pasteluri, hârtie sau pânza. Uneori, artista a recunoscut ca utilizeaza si programul Photoshop.


Tânara a declarat ca nu detesta celebritatile pe care le ridiculizeaza, ci din contra le iubeste, deoarece „asemenea clovnilor o distreaza si o fac sa râda ore in sir“. Scopul sau nu este acela de a face simple portrete, ci de a scoate in prim-plan caracterul personajului sau de a evidentia o anumita particularitate a acestuia, motive pentru care spera ca personajele in cauza sa nu ajunga sa o deteste. Ideea de a fi caricaturizat in maniera in care o face „Fourteencelebs“ nu poate face pe nimeni fericit, insa arta nu tine cont de acest lucru.


Personajele luate in vizor de tânara californiana sunt sportivi, cântareti, actori, cunoscuti oameni de afaceri si asa-zisele „party girls“, starletele ce nu rateaza ocazia de a participa la o petrecere sau eveniment monden, ba mai mult, fac tot ceea ce le sta in putinta pentru a fi remarcate.


Caricatura dedicata celebrului fotbalist englez David Beckham nu scoate nicidecum in evidenta vreo particularitate fizica a acestuia si nu sugereaza nici o idee legata de calitatile fotbalistice ale acestuia, nici macar ca ar avea vreo legatura cu balonul rotund. El apare in tabloul realizat de „Fourteencelebs“ mai degraba ca o femeie simandicoasa si extrem de atenta la propria infatisare. „Eu, atât de frumosul Beckham… Nu poate renunta la cosmetice, la cremele de frumusete, la pudra si la parfumurile care il fac sa para ca o floare“, se poate citi pe caricatura fotbalistului ce seamana, e adevarat, cu David Beckham, dar si cu celebra papusa Barbie. Artista explica sub caricatura respectiva cum i-a venit ideea de a realiza tabloul. „Dupa ce a fost ales cel mai frumos sportiv din lume de revista People, David a dezvaluit intr-un comunicat de presa ce face pentru a fi mereu atât de frumos. Sotia sa Victoria il da cu crema pe fata inainte de a se duce la culcare, isi face manichiura si foloseste masti de fata. Dupa ce am citit asta, m-am gândit imediat sa-l desenez precum o papusa Barbie, numai buna pentru ca fetitele sa se joace cu ea“, a spus „Fourteencelebs“.


Un alt personaj ridiculizat de tânara artista este Kelly Osbourne, fiica celebrului roker Ozzy Osbourne. „Pentru Kelly fiecare zi este Halloween. Se imbraca mereu in costume infioratoare si isi face coafuri dezastruoase. In fiecare saptamâna vad câte un articol la adresa ei in care este scris «Fashion Disasters» sau «Hair Traumas». Pare ca ar fi mereu intr-o zona de razboi. Dupa ce am vazut o fotografie cu ea, am inceput sa-mi doresc brusc sa studiez ciupercile“, a spus caricaturista. Kelly a fost desenata de „Fourteencelebs“ asemenea unei ciuperci uriase.


Britney Spears si familia acesteia i-au inspirat numeroase opere tinerei. Din categoria „Daca as fi un animal as fi un …“, Brit a fost transformata intr-un cangur cu fata trista care il poarta in marsupiu pe „dezocupatul“ sot-crocodil, Kevin Federline. Pentru ca se stie prea bine ca Britney este o mare fana a mersului cu picioarele goale, intr-o asa masura incât se duce fara pantofi chiar si in baile publice, cangurul din caricatura striveste sub picioare o bucata de hârtie igienica.


Din galeria de caricaturi ale californiencei nu puteau lipsi nici gemenele Olsen, Ashley si Mary Kate, pe care a luat decizia de a le prezenta in varianta maimute. Celebra cântareata latino Jennifer Lopez si sotul acesteia, Marc Anthony, devin, in viziunea artistei, un cuplu asemanator celui din familia Addams. Lista numelor mediatizate nu se opreste aici, in blo- gul deschis de tânara regasindu-se, de asemenea, si caricaturi ale presedintelui american, G. W. Bush, Donald Trump, Tom Cruise, Madonna, Angelina Jolie, George Clooney si, bineinteles, Paris Hilton.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS