5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinHarrods - un magazin pentru toate gusturile

Harrods – un magazin pentru toate gusturile

Una dintre cele mai marcante experiente din viata unui om este aceea de a vizita celebrul magazin Harrods, din Londra. Cu o suprafata de aproape doua hectare, acesta este un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. In plus, motoul „Everything for everybody, everywhere“ (Totul pentru toti, oriunde) se potriveste ca o manusa centrului comercial care ofera vizitatorilor sai cam tot ce le-ar dori inimioara.


Cel mai exclusivist magazin din Europa si al doilea ca marime din lume este adapostit de o imensa cladire in stil victorian, cu peste 60 de vitrine care de care mai frumos impodobite pentru a-i atrage pe clientii cu dare de mâna. Centrul comercial a cunoscut o dezvoltare impresionanta, mai ales daca ne gândim ca totul a inceput cu o mica pravalioara, inchiriata acum o suta de ani de domnul Harrods de la un prieten aflat la ananghie. Mare parte din cei 6.000 de angajati lucreaza la cele doua etaje. La subsol, care se intinde peste hotarul casei, spre cartierul Knightsbridge, descoperim un adevarat oras subteran.


O data intrati in magazin, toti vizitatorii au senzatia ca se afla intr-un labirint diabolic, care te impiedica si sa respiri. Peste 200 de raioane ii asteapta pe vizitatori cu o gama de produse extrem de variata. Numai in imensa hala cu produse alimentare sunt oferite spre vânzare 45.000 de sortimente de marfuri nealterabile din toata lumea. Alt centru de interes este raionul de piane al casei Harrods, cel mai mare magazin de acest fel al Europei, unde zilnic se vând 87 de astfel de instrumente muzicale, un record pentru Batrânul Continent.


Shopping pentru milionari


Vizitatorii cu dare de mâna nu rateaza sa arunce o privire la raionul de antichitati al magazinului si se opresc sa admire si, de ce nu, sa-si cumpere un elegant smoching din dantela neagra cu captuseala de matase rosie sau verde sau un serviciu de masa aurit de la raionul de bijuterii. Tot aici, ei pot achizitiona un inel cu diamant de 11 carate pentru partenere sau orice altceva le trece prin cap in acel moment. Si in timp ce parintii isi delecteaza ochii cu unul dintre cele mai exclusiviste produse din lume, copiii se pot simti si ei bine in gradina zoologica a casei Harrods, amplasata la etajul al doilea. Animalele exotice asteapta in custi pe noul lor stapân, in timp ce la un raion vecin, iubitorii de animale pot achizitiona fel de fel de produse pentru prietenii lor necuvântatori, de la siraguri de perle – ultima moda pentru câini – si pâna la biscuiti cu ciocolata, bomboane cu lapte sau comprimate din menta. Mai nou, exista si un fel de tablete cu vitamine, care promit ca vor binedispune si cele mai morocanoase dintre animalele domestice. Intr-o hala uriasa de coloane se afla banca particulara a casei unde oricine poate in decurs de câteva minute sa rezolve chiar si cele mai complicate operatiuni. Pe lânga magazine, Harrods detine o fabrica de pâine, una de ciocolata, o vopsitorie, o curatatorie, o fabrica de tigari, ce produce o marca proprie a casei.


Servicii ca la carte


Servirea clientilor este una dintre prioritatile angajatilor. Aici si cele mai absurde dorinte au mari sanse sa devina realitate, personalul angajat „dându-se peste cap“ doar pentru a satisface si cele mai pretentioase cereri ale cumparatorilor. Oricine poate telefona aici si la miezul noptii pentru a comanda micul dejun pentru dimineata urmatoare, iar la ora 4.00 sa isi aduca aminte ca a uitat sa spuna ca vrea si niste apa minerala. Zi de zi, 24 de ore din 24, angajatii raspund prompt la tot felul de cereri, de la cele pentru antrenament la scoala de golf a casei pentru viitoarea olimpiada, la un test drive de câteva ore cu cel mai nou model de masina de curse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS