Acasă Magazin Calatorie in inima Thailandei

Calatorie in inima Thailandei

Bangkok, cunoscut si sub numele Krung Thep, este capitala si, totodata, cel mai mare oras al Thailandei, situat pe tarmul estic la fluviului Chao Phraya, in apropiere de Golful Thailandei.


Infiintat in secolul al XVI-lea, ca nod comercial, orasul s-a numit initial Bang Makok (Locul mugurilor de maslini). Bangkok a capatat statutul de capitala a Thailandei in 1782.


Istoria orasului este incarcata de semnificatii militare; acolo a fost construita una dintre primele fortarete din zona, apoi a luat nastere dinastia Chakri. In 1782, regele Rama I a mutat orasul de partea cealalta a Fluviului Chao Phraya, pentru a-l face sa fie mai usor de aparat. Ulterior, au fost construite zidurile, templele si sistemul de canale, noua capitala primind numele de Krung Thep (Orasul ingerilor). Insa vechiul nume – Bangkok – a ramas cel preferat de straini. Orasul a continuat sa se extinda, in prezent Bangkok fiind centrul financiar al Asiei de Sud-Est.


Principalul obiectiv turistic al capitalei thailandeze este Marele Palat, incarcat cu decoratiuni din aur si sticla, care include capela regala si Templul lui Buda de Smarald (Wat Phra Kaeo), deschis zilnic intre orele 8.30 – 12.00 si 13.00 – 15.30. Tinuta vizitatorilor este stricta, acestia neavând voie sa poarte pantaloni scurti, bluze fara mâneci sau papuci. Turistii nu pot vizita Bangkokul fara a trece pragul Muzeului National – cladire impunatoare, construita in secolul al XVIII-lea, care gazduieste cea mai mare colectie de arta thailandeza. De asemenea, obiective importante sunt Templul Apusului (Wat Arun), unde turistii pot gasi colectii impresionante de portelanuri chinezesti si obiecte din sticla colorata, si Templul Wat Po, faimos pentru statuia lui Buda, inalta de 46 de metri si imbracata in aur. Picioarele statuii, de trei metri fiecare, sunt decorate cu ilustratii care prezinta caracteristicile lui Buda. Nu trebuie uitat Templul Wat Saket, construit in afara orasului de regele Rama I. Initial, constructia a fost folosita drept crematoriu uman, insa, dupa 100 de ani, a fost transformata in lacas de rugaciune. Totodata, o experienta de neuitat o reprezinta plimbarea cu ambarcatiunile tipic thailandeze de-a lungul canalelor din Bangkok, care se mai numesc si khlong-uri.


Restaurante si baruri


Bucataria traditionala thailandeza ofera gurmanzilor o mare varietate de arome. Meniurile se caracterizeaza prin amestecuri ciudate de dulce, iute, acru si sarat care stimuleaza la maximum papilele gustative ale „curiosilor“. Cel mai des solicitate sunt specialitatile nordice, pe baza de fructe de mare si sosuri puternic aromate. De asemenea, supa de crevete, cunoscuta sub numele „Tom Yung Gung“, este considerata o delicatesa.


„Mango Tree“ este cel mai popular restaurant din Bangkok, atât turistii, cât si localnicii bucurându-se de meniurile traditionale si muzica clasica thailandeza, la preturi rezonabile. Specialitatea casei este „Gai Hor Bai Toey“, adica pui invelit in frunze de pandanus (un palmier originar din arhipelagurile Microneziei). Cei care vor sa-si impresioneze partenerii cu o cina romantica pot face rezervatii la restaurantul „Lemongrass“, situat intr-o cladire veche, tipic thailandeza, unde se serveste cea mai buna supa de crevete din Bangkok. De asemenea, nu trebuie ratata terasa „Author’s Lounge“ – care apartine de hotelul Oriental – unde doritorii pot savura un ceai englezesc cu biscuiti si frisca.


„Dublinear Irish Pub“ este locul ideal pentru cei aflati in cautarea distractiilor nocturne. Foarte popular in rândul strainilor si al expatriatilor thailandezi, localul ofera clientilor sai, in fiecare seara de vineri, câteva ore de muzica live. De asemenea, barul „Q“ este foarte popular in rândul turistilor, fiind amenajat in stil new york-ez.


Gradini si parcuri


„Gradina Trandafirilor“ este una dintre zonele cel mai des vizitate, gazduind numeroase varietati de trandafiri si orhidee. Totodata, in mijlocul gradinii se afla replica unui sat traditional thailandez, unde, in fiecare zi, curiosii pot urmari, pentru aproape o ora, un spectacol de dans si arte martiale. Nu trebuie ratat Parcul „Lumpini“, cel mai popular din Bangkok, care are doua lacuri, barci de inchiriat si o pista pentru jogging. Turistii care reusesc sa se trezeasca inainte de ora 6.00 pot merge pe aleile parcului unde localnicii practica Tai Chi.


Pentru pasionatii de suveniruri, capitala thailandeza este un adevarat paradis. Pietele aglomerate sunt intotdeauna pline de vânzatori ambulanti care comercializeaza haine traditionale, obiecte de artizanat, flori si produse alimentare, toate la preturi mai mult decât rezonabile. Turistii nu pot parasi Bangkokul inainte de a cumpara matase thailandeza, disponibila in toate culorile, sau bijuterii din safir sau rubin.

Exit mobile version