21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLa 40 de ani, doamnele isi urasc trupul

La 40 de ani, doamnele isi urasc trupul

In ciuda faptului ca vedete precum Liz Hurley, Demi Moore sau Nicole Kidman sunt apreciate de toata lumea pentru frumusetea lor, dar si pe plan profesional, nu acelasi lucru se poate spune despre „muritoarele de rând“, care, o data ajunse la 40 de ani, incep sa isi deteste propriul corp.


Un sondaj recent a demonstrat ca multe dintre reprezentantele sexului frumos, trecute de 40 de ani, nu mai sunt multumite de propriul corp, ajungând chiar sa il urasca. In plus, multe dintre ele recurg la masuri drastice. 70 la suta incearca sa tina un regim pentru a da jos kilogramele in plus, in timp ce 58 la suta decid sa alterneze perioadele de foame cu cele de exces alimentar. Un procent la fel de mare dintre respondente se hotarasc sa apeleze la ajutorul chirurgului estetician pentru a-si regasi ceva din tineretea pierduta. Cel putin asa rezulta din sondajul realizat pe un esantion de 4.000 de doamne de 40 de ani de revista Top Santé. Aceasta criza a vârstei mijlocii duce la cresterea numarului persoanelor care sufera de probleme alimentare. Se pare, femeile „de peste 40“ ar dori sa cântareasca si mai putin decât in perioada când aveau 20 de ani, ele privindu-si corpul cu un ochi mai mult decât critic.


Adio, tinerete!


Printre partile corpului cele mai detestate se afla talia, soldurile, coapsele si partea superioara a bratelor, care „cedeaza“ o data cu inaintarea in vârsta. Kilogramele devin o adevarata obsesie. O treime dintre respondente se afla permanent la regim si mai mult de jumatate dintre ele sar peste micul dejun, iau doar o gustare la prânz si apoi isi „daruiesc“ o cina de consolare, cu ciocolata si vin. O doamna de 40 de ani din trei apeleaza la laxative, iar altele ajung chiar sa apeleze la hipnoza in speranta ca vor da jos kilogramele. Si asta nu e tot. Multe respondente au recunoscut ca le invidiaza pe semenele lor de aceeasi vârsta, care sunt „dotate“ cu un trup frumos. In opinia reprezentantelor sexului frumos trecute de prima tinerete, la aceasta vârsta, principalii dusmani ai „cântarului“ sunt batrânetea, sarcina si menopauza. Aceasta situatie este confirmata si de chirurgii esteticieni, mai ales cei din Marea Britanie.


Potrivit unor statistici, in 2005, numarul interventiilor estetice a ajuns la 19.061, fata de 15.000 in anul precedent. Insa atentia excesiva acordata greutatii si apelarea la remedii pentru recuperarea siluetei din adolescenta reprezinta un semnal de alarma pentru nutritionisti si expertii in probleme alimentare. Anorexia si bulimia nu mai sunt o problema prezenta doar printre tinere, ci risca sa afecteze toate grupele de vârsta. In plus, si abuzul de laxative si pilule de slabit poate afecta sanatatea, cum au avertizat specialistii de la Eating Disorders Association.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS