17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinKimonoul - in atentia creatorilor de moda

Kimonoul – in atentia creatorilor de moda

Stilul kimono, imprimeurile asiatice si matasurile se numara din nou printre tendintele actuale, iar specialistii in materie de moda sunt de parere ca acestea vor fi la mare cautare si toamna aceasta.


Kimonoul va fi unul dintre elementele-cheie ale colectiilor toamna – iarna 2006. Lucrul cel mai important este de a alege un model care sa poata fi purtat cu o fusta in timpul zilelor de vara ce au mai ramas si cu o pereche de jeansi sau de pantaloni clasici la toamna. Creatoarea de moda Hoang N’Guyen, de la firma „Autrefois Saigon“, confectioneaza pentru colectiile sale kimonouri de mai bine de 15 ani. „Kimonourile mele reproduc cu exactitate costumul japonez traditional. Cu o curea moderna si fara perna din spate, acestea sunt usor de purtat“, a spus creatoarea de moda. Hainele realizate de ea imbina perfect stilul asiatic cu cel al confectiilor europene.


„Moda este un amestec multicultural. Trebuie sa stii sa dozezi influentele si sa folosesti materiale interesante“, a mai spus Hoang N’Guyen, de origine vietnameza.


Printre tesaturile cele mai utilizate de N’Guyen se numara matasea thailandeza, brocartul chinezesc si fibrele naturale de in si bumbac, ce amintesc de traditiile taranilor chinezi. „Ţesaturile naturale sunt cele mai rezistente pentru a putea broda simbolurile chinezesti sau pentru a putea realiza jocurile de culori contrastante specifice kimonourilor“, a mai spus Hoang N’Guyen. Aceeasi tehnica este folosita si de designerul din Montreal Mariouche Gagné, de la casa de moda „Harricana“, care obisnuieste sa recicleze bucati de matase pentru a realiza tunici in stil asiatic, la foarte mare cautare printre cei care vor sa fie in pas cu moda.


Un stil atemporal


Tendintele asiatice se regasesc frecvent in colectiile creatorilor de moda. Vara anului 2006 nu s-a remarcat doar prin reintoarcerea kimonoului, ci si prin reintoarcerea look-ului de „geisha“ pe podiumurile prezentarilor de moda. In acest timp, marii creatori de moda si-au machiat manechinele in stilul japonez: cu fata acoperita de pudra, contururi evidente ale ochilor si cu buzele de un rosu aprins.


„Stilul asiatic este atemporal. In fiecare an se pot observa in colectiile designerilor kimonouri si rochii de inspiratie chinezeasca. Modul de purtare a acestor haine a fost cel care s-a distins in aceasta vara. Kimonourile largi au fost combinate cu fuste strâmte sau cu pantaloni «tigara», care au produs contrastul de volum pe podiumuri“, a spus Barbara Atkin, directoarea firmei „Holt Renfrew“.


Un lucru de care trebuie sa tina cont doamnele ce aleg sa poarte o astfel de tinuta considerata destul de indrazneata este cel legat de accesorii. Ţinând cont de faptul ca bluzele tip kimono sunt in general confectionate din tesuturi lucioase si cu imprimeuri bogate, accesoriile trebuie sa fie cât mai discrete, multi designeri recomandând chiar renuntarea totala la acestea. Kimonoul poate fi insa asortat cu o geanta cu imprimeuri florale, cu pantofi chinezesti viu colorati si cu o curea groasa din matase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS