22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFoxhound, un câine extrem de rapid

Foxhound, un câine extrem de rapid

Foxhound este o rasa veche, creata la mijlocul secolului al XV-lea prin incrucisarea câinelui Staghound cu ogari, terrieri si chiar buldogi. Din aceasta incrucisare au rezultat exemplare cu o iuteala exceptionala, parcurgând intre 6 si 7 km in numai opt minute. Mai târziu, acest tip de câine a devenit rasa nationala a Angliei, iar de curând a poposit si pe meleagurile tarii noastre.


Foxhound-ul este raspândit in special in SUA, unde este foarte apreciat. Potrivit specialistilor chinologi, Foxhound-ul este un câine puternic, rezistent si rapid. Constitutia sa ii confera o mare tenacitate. Corpul este solid, musculos, cu pieptul foarte adânc si spatele lung, puternic si drept. Membrele au osatura puternica si sunt perfect drepte, capul este osos, bine dezvoltat, lung, nu prea lat, craniul este mare, rotund, cu nasul destul de dezvoltat, botul de lungime mijlocie si lat. Ochii Foxhound-ului sunt rotunzi, mari, castanii, cu arcade bine pronuntate, expresivi. Urechile sunt groase, nu prea lungi si lipite de cap. Parul este des, scurt si neted.


Potrivit crescatorilor, nu exista diferente mari intre mascul si femela, având o marime medie de 58 cm, iar greutatea de 35 de kilograme. Culoarea parului este alb cu negru, cu semne rosii la cap, alb si portocaliu sau culoarea bursucului – tricolor cu manta inchisa.


Cei care au crescut sau cresc un astfel de exemplar spun ca Foxhound-ul este un câine curajos, foarte prietenos si sociabil, devotat stapânului si casei in care traieste.


Fiind utilizat la vânatoarea de vulpi a capatat numele de Fox. Datorita fortei sale musculare deosebite, a fost utilizat prin diverse incrucisari la imbunatatirea raselor franceze, carora le-a conferit o exceptionala iuteala si forta.


Material realizat in colaborare cu medicul veterinar Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU