16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Cel mai lung nume de munte din lume


In timp ce francezii revendica dreptul pentru provenienta al unor denumiri precum „sampanie“ sau „Bordeaux“, un neozeelandez are pretentii mult mai mari de la autoritatile din tara sa. Ross Scott, din apropiere de Porangahau, Noua Zeelanda, a reclamat autoritatilor dreptul de proprietate asupra unui munte cu totul special. Potrivit Hawke’s Bay Today, muntele este deosebit, el având cel mai lung nume din lume: „Taumatawhakatangihang- akoauauotamateaturipukakapiki-maungahoronukupokai whenuakitanatahu“. In opinia lui Scott, este in interesul tribului sau sa protejeze aceasta denumire speciala ca nu cumva sa fie folosita in mod gresit, mai ales ca ea este o „taonga“ (comoara) a poporului Maori. In traducere, denumirea ar suna cam asa: „Originea muntelui unde Tamatea, barbatul cu genunchi mari, care a alunecat, s-a catarat si a inconjurat muntele si care a calatorit prin tara, a cântat la fluier pentru iubita sa“.


Record la tastat SMS cu ochii inchisi


Andrea, un programator de 22 de ani din Milano, s-a impus la primul campionat de viteza in scrierea unui sms, cu ochii acoperiti. In doar un minut si 23 de secunde, tânarul italian a reusit sa tasteze o fraza in engleza aleasa de reprezentantii Cartii Recordurilor. Concursul, organizat de Papeete Beach Club din Milano, a adunat la start 12 finalisti, selectionati in timpul verii si consta in scrierea cât mai rapida, cu ochii legati, a unei fraze cu 160 de caractere.


Preoti de inchiriat


In cazul in care aveti nevoie de un preot pentru a oficia o casatorie, un botez, o slujba sau o inmormântare, nimic mai simplu. Mai nou, preotii pot fi si inchiriati de pe internet. Nu se stie daca de vina este criza de personal din rândul bisericii sau numarul mare de cupluri care doresc sa se casatoreasca, sigur este ca, in ultima perioada, preotii din New York nu mai fac fata cererilor de a oficia casatorii pentru divortati, femei insarcinate si homosexuali. Pentru a face fata situatiei, mai multi membri ai Bisericii Catolice americane au decis sa creeze un site numit „Paginile aurii ale lui Dumnezeu“, in care este inclusa o bogata baza de date cu 2.500 de preoti care pot fi „inchiriati“ pentru a oficia la slujbele religioase. Cum era si normal, serviciile sunt platite cu 390 de euro pentru slujba. Preotii, multi dintre ei casatoriti, care vor oficia ceremoniile religioase pentru credinciosii respinsi de Biserica Catolica traditionala, duc o adevarata campanie impotriva celibatului impus de biserica.


A fost identificat hormonul care provoaca teama


Specialistii italieni au identificat hormonol responsabil cu provocarea fricii. Acesta este aldosteronul, iar descoperirea a fost publicata in revista Psychotherapy and Psychosomatics. In urma analizarii reactiilor unui esantion de pacienti cu exces de aldosteron, s-a observat ca exista o relatie intre acest hormon si problemele sufletesti, cum ar fi teama sau atacurile de panica. Gratie acestei descoperiri, cred cercetatorii, se pot gasi noi tratamente mai eficiente pentru combaterea acestor probleme.


Oliver Stone ar vrea sa-l ucida pe Ben Laden cu mâinile sale


Regizorul american Oliver Stone a declarat recent intr-un interviu ca i-ar placea sa-l ucida cu mâinile sale pe liderul retelei teroriste Al-Qaeda, Ossama Ben Laden, informeaza site-ul Yahoo!News.


„Nu sunt pacifist. Daca as avea posibilitatea, l-as ucide pe Ben Laden si pe toti membrii organizatiei cu mâinile mele“, a declarat Stone intr-un interviu acordat saptamânalului portughez Expresso. Filmul regizorului american, „World Trade Center“, este prezentat pentru prima data in afara Statelor Unite ale Americii in cadrul Festivalului de Film de la Venetia.


Paparazzi, vinovati de divortul dintre Ethan Hawke si Uma Thurman


La doi ani dupa sfârsitul casniciei sale, Ethan Hawke a facut public motivul pentru care a fost nevoit sa o paraseasca pe Uma Thurman, cea care i-a fost sotie timp de sase ani si cu care a avut doi copii, Maya Ray, de opt ani, si Levon Roan, de patru ani. „Eram permanent urmarit de paparazzi. Nu mai puteam sa traiesc asa“, a spus actorul. Din câte se pare, tinta paparazzilor era mai ales sotia sa, care in acel moment era in culmea succesului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS