10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

O harta turistica, „marul discordiei“ pentru Chile si Argentina


O harta turistica din Argentina, care reda o regiune disputata din Patagonia ca fiind de partea argentiniana a granitei, a provocat noi tensiuni intre administratia de la Buenos Aires si tara vecina, Chile.


Potrivit site-ului Reuters.com, oficialii chilieni au trimis o scrisoare guvernului argentinian, criticând harta respectiva care reinnoieste problemele privind apartenenta zonei salbatice din America de Sud.


In anii ’70, disputa teritoriala a adus cele doua tari aproape de un razboi. Desi, ulterior, s-a ajuns la un acord partial, problema a ramas inca nerezolvata.


„Frumoasa adormita“, uitata in avion


O adolescenta a dormit in avion pe durata unei curse Malta – Bulgaria si retur, personalul aparatului de zbor nedându-si seama ca aceasta se afla inca la bord.


Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, Maria Ilieva, de 17 ani, calatorea singura cu un avion apartinând companiei „Air Malta“. Dormind profund, tânara nu si-a dat seama când aparatul de zbor a aterizat la Sofia. Ea s-a trezit abia când avionul se intorsese deja in Malta.


„Reprezentantii «Air Malta» au spus ca avionul nu este un loc unde este permis somnul. Dar eu nu am vazut nici o placuta pe care sa scrie «Somnul interzis». Singurele semne sunt cele pe care este inscriptionat «Fumatul interzis»“, a declarat Nadezhda Vulova, mama adolescentei.


Potrivit sursei citate, Ilieva s-a intors la familia sa abia peste patru zile de când s-a intâmplat incidentul, fiind nevoita sa plateasca 200 de euro in plus.


Olanda: ministrul justitiei, neputincios in fata Madonnei


Ministrul olandez al justitiei a respins, saptamâna trecuta, cererea unei formatiuni politice crestine de a o impiedica pe Madonna sa prezinte controversata scena a crucificarii in concertele din Amsterdam.


Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, ministrul Piet Hein Donner a marturisit ca intelege perfect motivele care i-au determinat pe reprezentantii partidului SGP sa inainteze aceasta cerere, precizând insa ca numai un tribunal ar putea lua o decizie pentru interzicerea spectacolului.


„Este de inteles faptul ca organizatiile crestine se simt jignite de crucificarea din concertele Madonnei. Aceasta este o modalitate condamnabila de a atrage atentia, care raneste sentimentele multor oameni. Cu toate acestea, actul nu poate fi clasificat drept blasfemie de un minister, ci doar de un tribunal“, se arata intr-o declaratie a ministrului olandez.


Potrivit sursei citate, spectacolul Madonnei a fost aspru criticat si de reprezentantii Vaticanului, vedeta sustinând un concert la Roma luna trecuta.


Jessica Simpson prefera frumusetea naturala


Jessica Simpson sustine ca operatiile estetice „distrug“ frumusetea naturala a femeilor. Dupa cum informeaza site-ul Femalefirst.co.uk, actrita din „Dukes of Hazzard“ a dezvaluit ca, anul trecut, a inceput sa foloseasca injectii pe baza de proteine pentru marirea buzelor. Cu toate acestea, cântareata insista ca a renuntat la aceste proceduri, de teama ca isi pierde frumusetea naturala.


„Buzele mele incepusera sa arate fals, ceea ce nu imi placea. Este nevoie de mai mult timp pentru ca efectul injectiilor sa dispara, dar deja buzele mele au inceput sa revina la forma obisnuita“, a declarat artista.


Oliver Stone critica industria cinematografica americana


Oliver Stone a criticat dur industria cinematografiei americane, acuzând Hollywoodul ca promoveaza razboiul.


Dupa cum informeaza site-ul Femalefirst.co.uk, cunoscutul regizor sustine ca peliculele „Pearl Harbor“ si „Black Hawk Down“ venereaza masinaria razboiului si „proslavesc“ conflictele armate in care au fost implicate Statele Unite.


In cadrul unui discurs sustinut la Festivalul de film de la Venetia, unde urmeaza sa fie prezentat si noul film „World Trade Center“, Stone, veteran al razboiului din Vietnam, a afirmat ca „Plutonul“ si „Nascut pe 4 iulie“ se numara printre putinele pelicule care prezinta realitatea conflictelor.


„Cred ca America abordeaza conceptul de razboi cu prea mare usurinta. Sunt dezamagit, in calitate de veteran de razboi, de motivele pentru care ne aflam astazi in Irak. La fel sunt multi alti veterani din Vietnam“, a declarat regizorul american.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS