10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCel mai fierbinte sarut din istoria cinematografiei

Cel mai fierbinte sarut din istoria cinematografiei

Memorabila scena a sarutului dintre Burt Lancaster si Deborah Kerr din pelicula „From Here to Eternity“, din 1953, pare sa ii fi impresionat pe britanici. Intr-un clasament al celor mai sexy saruturi din istoria cinematografiei, scena fierbinte dintre cei doi monstri sacri ai marelui ecran ocupa locul intâi.


Desi initial privit cu scepticism, scenariul filmului a reusit sa transpuna pe ecran celebrul best-seller „From Here to Eternity“, de James Jones, pastrându-i spiritul si atmosfera.


Filmul, ce are in prim-plan vietile militarilor (si sotiilor acestora) stationati in 1941 intr-o baza militara din Hawaii, s-a bucurat de un succes nebun. Memorabila ramâne scena de dragoste de pe plaja, in timp ce surferi trec pe lânga sergentul Warden, interpretat de Lancaster, si amanta sa, Deborah Kerr, in rolul sotiei capitanului.


La vremea respectiva, scena a scandalizat intreaga Mare Britanie, pentru ca pâna atunci Kerr reprezentase cel mai bun exemplu pentru femeia britanica mereu stapâna pe ea si cu un comportament impecabil. De altfel, aceasta scena a fost una dintre cele mai parodiate din istoria cinematografiei, memorabila fiind versiunea din „Airplane!“, din 1980. Locul doi in clasament revine sarutului dintre Peter Parker (Tobby Maguire) si iubita lui MJ (Kirsten Dunst) din pelicula „Spiderman“, in timp ce ultimul loc pe podium este ocupat tot de un cuplu „clasic“. Este vorba de Audrey Hepburn si George Peppard, in filmul „Mic dejun la Tiffany’s“. Pelicula a câstigat doua premii Oscar si un premiu Grammy pentru coloana sonora, dar si premiul WGA pentru cel mai bun scenariu.


Sarutul gay in mintea cinefililor


In sondajul lantului britanic de produse cosmetice Glee, realizat pe un esantion de 3.000 de persoane, locul patru este ocupat de alt moment de referinta din istoria cinematografiei, reprezentant de emotionantul sarut dintre Patrick Swayze si Demi Moore din „Ghost“. In mod surprinzator, pe locul cinci in clasament apare sarutul pasional dintre cei doi cowboy din pelicula „Brokeback Mountain“, interpretati de Jake Gyllenhaal si Heath Ledger, care cu un an in urma a primit premiul pentru „Cel mai bun sarut“ in cadrul MTV Movie Awards. Controversata scena de dragoste este urmata pe locul sase de Humphrey Bogart si Ingrid Bergman din „Casablanca“. Cel mai mediatizat cuplu al momentului, Brad Pitt si Angelina Jolie, este prezent in clasament gratie patimasului sarut din „Mr. and Mrs. Smith“, ei fiind urmati de alt cuplu care i-a impresionat pe cinefili. Este vorba de Leonardo di Caprio si Kate Winslet si tragica lor poveste de dragoste din filmul „Titanic“. Pe locul noua se afla alt cuplu de aur al mareului ecran: Christopher Plummer si Julie Andrews si memorabilul lor sarut din „Sunetul muzicii“. Ultima pozitie in clasament revine scenei de dragoste dintre Colin Firth si Renee Zelwegger din deja clasicul „Jurnalul lui Bridget Jones“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS