22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Masa de duminica

Supa de pui cu usturoi


Ingrediente: un pui de circa 500 grame, un morcov mare, o jumatate de radacina de telina, o ceapa, 250 ml bulion, trei – patru catei de usturoi, un ou. Mod de preparare: Puiul taiat bucati de pune la fiert in cinci litri de apa. Când incepe sa clocoteasca, se alege spuma si se adauga morcovul si telina taiate bucatele, iar ceapa intreaga. Dupa ce au fiert legumele si puiul se scoate ceapa afara si se adauga bulionul si sare dupa gust. Se mai da un clocot si se ia supa de pe foc. Se pune imediat in supa usturoiul pisat si oul care in prealabil s-a batut bine, amestecând continuu.


Salata de castraveti orientala


Ingrediente: o jumatate de conopida mica taiata in bucatele mici; o jumatate de tulpina de telina taiata fideluta; un mar taiat in cubulete mici; doua felii de ananas taiat in cubulete; un castravete taiat in doua, pe lungime, si apoi ras; nuci pisate mare, pentru decor. Sosul: o jumatate de lingurita de curry slab; doua linguri suc de ananas; doua linguri iaurt; doua linguri ulei; doua linguri smântâna; putina sare de mare; putina pulpa de lamâie.Mod de preparare: Se pregateste sosul din ingredientele indicate mai sus. Intr-un castron, se amesteca telina, conopida, marul si ananasul, iar castravetele se rade doar inainte de masa si se amesteca si cu celelalte ingrediente. Se toarna sosul deasupra si se decoreaza salata cu nuci pisate mai mare.


Prajitura cu mere si cafea


Ingrediente: o cescuta de cafea espresso; cinci linguri de faina alba; un sfert de lingurita de chimen; trei linguri de unt sau margarina; un sfert de cana cu zahar brun; o cana de cubulete de mere decojite; un sfert de cana cu stafide; un praf de coptMod de preparare: Se combina in vasul de mixer faina, zaharul, cafeaua espresso si praful de copt pâna acestea devin o pasta omogena. Se ia tava in forma de blat de tort, se unge cu margarina sau unt si se toarna compozitia. Apoi se adauga merele si stafidele, iar la sfârsit se presara chimenul. Se lasa la cuptor timp de 25 de minute apoi se lasa doua ore la racit. La sfârsit, puteti orna prajitura cu cirese confiate, pentru un plus de farmec si dulceata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS