6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGreseli capitale in moda

Greseli capitale in moda

In timp ce apar tot mai multe publicatii de moda, greseli de vestimentatie vor exista intotdeauna, fara a fi o consecinta directa a dezinteresului fata de acest domeniu. Chiar si stilistii mai gresesc câteodata… Site-ul www.idieta.ro va prezinta zece „pacate“ capitale care nu au nici o legatura cu stilul dumneavoastra vestimentar. Transformati aceste „pacate“ in „porunci“ ale bunului – gust.


Primul „pacat“: Sa purtati culori care nu vi se potrivesc. Când va alegeti culorile hainelor, tineti cont in primul rând de culoarea pielii dumneavoastra. Si daca in fotografie modelul arata perfect intr-o nuanta de verde deschis, exact aceeasi bluza poate arata oribil pe dumneavoastra. Probati aceeasi bluza pe mai multe nuante si alegeti-o pe cea care se potriveste cel mai bine tenului dumneavoastra, chiar daca nu este culoarea sezonului.


Al doilea „pacat“: Sa purtati haine cu un numar mai mic decât aveti nevoie – daca nu va mai vin bine pantalonii capri (trei sferturi), nu-i mai purtati! Poate va simtiti bine atunci când vedeti eticheta, dar reflexia din oglinda ar trebui sa fie criteriu de alegere. Când va achizitionati o noua piesa de vestimentatie, asigurati-va ca ati ales masura potrivita. Altfel va veti simti incomod, iar asta nu este deloc sexy.


Al treilea „pacat“: Sa va machiati fara a tine cont de momentul zilei. Potriviti intotdeauna machiajul cu vestimentatia, locul in care mergeti si, mai ales, cu momentul zilei. Pentru zi alegeti un machiaj usor, care sa va accentueze discret ochii, si aplicati pe buze un gloss usor colorat sau incolor. Pentru lumina serii, puteti recurge la un machiaj mai strident, dar tineti cont de ocazie si de ora la care veti ajunge acasa. Nu ati vrea sa va speriati iubitul de dimineata. Daca mergeti la sport, ideal ar fi sa va lasati tenul sa respire. Daca nu puteti fara machiaj, limitati-va la un fond de ten translucid si mascara rezistenta la apa.


Al patrulea „pacat“: Sa nu va curatati pantofii. Sunteti imbracata dupa ultima moda, de la cele mai bune firme, cu accesorii si machiaj potrivite. Asta de la glezne in sus. Pantofii trebuie sa fie la fel de aranjati ca si restul vestimentatiei, asa ca nu aveti nici o scuza ca orasul este prafuit, când dumneavoastra tocmai v-ati dat jos din masina. Tineti in permanenta la dumneavoastra un burete cu silicon pentru retusuri in caz de urgenta.


Al cincilea „pacat“: Sa va lasati bikinii la vedere. V-ati propus sa purtati pantaloni cu talie joasa? Decizia dumneavoastra nu trebuie sa afecteze parerea celorlalti despre dumneavoastra. Fiti intotdeauna o doamna si pastrati-va secreta lenjeria intima.


Al saselea „pacat“: Sa aveti oja roasa sau sarita de pe unghii. Mâinile spun multe despre dumneavoastra. O manichiurista va poate ghici meseria in functie de ele, dar si orice alta persoana poate remarca o manichiura ingrijita sau deteriorata. Asa ca pastrati-va in permanenta unghiile curate si taiate egal. Pastrati in geanta o forfecuta sau o pila care sa va salveze daca va rupeti vreo unghie. Daca oja da semnale ca cedeaza, cel mai bine ar fi s-o stergeti.


Al saptelea „pacat“: Sa aveti bluzele patate la subrat. Este dificil vara sa va pastrati prospetimea de-a lungul intregii zile, dar noile deodorante va pot ajuta sa diminuati catastrofa. Aveti o intâlnire de afaceri? Luati cu dumneavoastra o bluza de schimb care sa arate impecabil, deci si fara pete de transpiratie.


Al optulea „pacat“: Sa aveti urme de la sutien sau ciorapi. Alegeti un sutien care sa nu va strânga si sosete care sa nu va sugrume circulatia. Dungile lasate pe glezne de elasticul ciorapilor sunt deosebit de inestetice.


Al noualea „pacat“: Sa nu va vopsiti radacinile parului. Poate v-a placut la Shakira parul blond deschis cu radacini brunete, dar tineti minte ca parul ei arata atât de bine pentru ca a fost vopsit special in acest mod. Radacinile de zece cm, rezultate din neglijenta dumneavoastra, nu sunt la fel de sexy. Daca nu va permiteti sa va vopsiti atât de des, reveniti la culoarea dumneavoastra initiala si faceti-va niste suvite decolorate, care sunt mult mai usor de intretinut.


Al zecelea „pacat“: Sa nu potriviti ciorapii lycra cu restul vestimentatiei. Ati observat ca daca purtati ciorapi in culoarea pantofilor, pareti mai inalta, cu picioare mai lungi. Dar acesta nu este neaparat criteriul bunului gust.


Ciorapii negri vor atrage intotdeauna privirile barbatilor, asa ca, daca vreti sa ascundeti faptul ca v-ati mai ingrasat, s-ar putea sa nu fie alegerea ideala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS