11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDormitorul: intimitate si relaxare

Dormitorul: intimitate si relaxare

Spatiul in care dormiti sau pur si simplu vreti sa va relaxati trebuie sa inspire intimitate, sa va faca sa va simtiti confortabil. Camera nu va fi foarte spatioasa, pentru a nu da senzatia de raceala, dar nici foarte incarcata, pentru ca sufoca. Potrivit site-ului www.femina.ro, inainte de orice, lumina naturala este esentiala pentru a da caldura unui dormitor.


Alegeti un pat spatios, cu o cuvertura moale, care sa imbie la somn si leneveala. Culorile naturale ale lemnului se vor potrivi de minune cu o patura de culoarea untului sau gen cacao cu lapte. Daca preferati albastrul cerului pe patul dumneavoastra, puteti opta chiar pentru ceva mai vesel, cu nori, floricele si pasari pe un fond bleu sau verde pal. Pentru o senzatie de plutire, alegeti un pat la un nivel mai inalt, va veti simti ca si cum ati urca intr-un balon ce va duce departe si in care sunteti in siguranta.


Controlati lumina puternica a soarelui de dimineata prin niste draperii asortate cu cuvertura, pe care sa le trageti când pur si simplu vreti sa atipiti in mijlocul zilei. Sau in cazurile in care vreti sa creati o lumina difuza, pentru o atmosfera de relaxare si vis in propriul dormitor.


Eficientizati-va distribuirea spatiului printr-o bibiloteca construita in perete sau prin dulapioare in care sa va puneti cele mai pretioase lucruri. Optati pentru flori de apartament puse intr-un colt pe parchetul lacuit sau agatate pe perete, daca spatiul este mai mic.


Un tablou de perspectiva va poate crea impresia de spatialitate. In materie de tablouri, un nou trend il reprezinta simetria data de doua sau chiar trei tablouri identice, eventual in nuante diferite sau cu rame in culori complementare.


Delimitati-va spatiul printr-un cadru de matase, uni sau cu diverse modele, in spatele caruia sa va schimbati. Gânditi-va numai la misterul cu care va inconjurati când iubitul dumneavoastra va vede doar silueta profilata pe cadrul semitransparent, in lumina lumânarilor.


Exteriorul devine relaxant când ati reusit sa il interiorizati, sa il faceti pe placul dumneavoastra, sa il incarcati cu valente linistitoare si placute.


Creati-va dormitorul in functie de propria personalitate, pentru ca la sfârsitul zilei, când va intoarceti obosita de rutina si zgomot, sa va regasiti printr-o simpla imagine a camerei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS