Acasă Magazin Cetatea Filmului isi pierde „locatarii“

Cetatea Filmului isi pierde „locatarii“

Liv Tyler si Willem Dafoe, surprinsi la plimbare pe Village. Julianne Moore a participat la lansarea unei carti pe Upper West Side. Heath Ledger si Michelle Williams, la cina intr-un restaurant din Soho. In ultimul timp, cei care au ocazia sa ajunga in Manhattan vor da „nas in nas“ cu marile vedete de la Hollywood, pentru care New York a devenit acum refugiul preferat.


 


Exodul de vedete de pe West Coast spre East Coast este atât de evident, incât New York Magazine l-a numit nici mai mult nici mai putin decât „infestarea cu vedete“, intr-un lung articol care analizeaza provocarea culturala, psihologica si sociala reprezentata de acest asalt al celui mai cosmopolit oras din lume. De fapt, aceasta moda nu e tocmai noua.


„New York-ul este singurul oras din lume care ofera «darul» singuratatii si al intimitatii oricui isi doreste asta“, scria E.B. White in 1949.


In plus, „Big Apple“ este, de secole, casa vedetelor aflate in cautarea disperata a anonimatului, de la Greta Garbo si pâna la John Lennon. Ceva despre asta stie si Sarah Jessica Parker. „Nu poti sa traiesti in New York si sa fii cea mai importanta persoana din oras, pentru ca in afara de tine mai sunt multe alte persoane si mai importante“, s-a plâns vedeta din serialul „Totul despre sex“. Tocmai din acest motiv, intre celebritati si new-york-ezi „s-a semnat“ un adevarat pact de non-agresiune.


„Vedetele spun ca vin la New York pentru a avea o viata normala, iar noi ne prefacem ca nu ii vedem. Chiar daca in realitate le vedem, si inca destul de mult“, se mentioneaza inb articolul publicat de New York Magazine.


 


Celebrii si anonimi


 


Pentru vedete precum Julia Roberts, Uma Thurman, Gwyneth Paltrow, Britney Spears sau Jennifer Aniston, asta inseamna sa scape de zecile de fani care incearca sa le smulga un autograf, sa le pozeze sau pur si simplu sa le vada mai de aproape, asa cum se intâmpla atunci când se afla la Los Angeles. Insa la final, si new-york-ezii au de câstigat, simtindu-se egali cu confratii lor din Cetatea filmului.


„Noi nu spunem ca avem mai multe vedete decât sunt in Los Angeles, insa cu siguranta la noi sunt cele mai talentate dintre ele. Los Angeles poate sa ramâna cu «soarele» Burt Reynolds, noi avem toamna, Woody Allen, Scorsese si De Niro“. Insa si asta se schimba in ultimul timp.


„In ultima perioada, au venit aici tot felul de vedete: staruri mici si mari, frumoase si urâte, talentate sau nu“, explica un PR anonim. „Acum zece ani, actorii traiau la Los Angeles, muzicienii la New York. Insa azi nu mai e asa. Din senin, ne-am pomenit ca parcurile, restaurantele si scolile noastre sunt luate de aslat de vedete precum Uma Thurman, Steve Martin, Leonardo DiCaprio, Gisele Bundchen, Phillip Seymour Hoffman“, a spus Wilbur Gonzales, vicepresedinte al colosului imobiliar Corcoran.


Harta celebritatilor


Aceasta aglomeratie a re-adus in centrul atentiei contractul tacit dintre New York si vedetele sale. Vina este in primul rând a paparazzilor, care zi si noapte stau pe lânga supermarketuri, farmacii si baruri pentru a le surprinde pe vedete in ipostaze „casnice“, fara machiaj si fara toaleta de seara eleganta. Lor le da o mâna de ajutor si site-ul Gawker Stalker, care anul trecut a lansat un nou serviciu revolutionar care permite identificarea in timp real si cu o harta locatia exacta a vedetei, gratie informatiilor obtinute de la internauti.


„Riscul e ca New York-ul sa devina un alt Los Angeles, altfel spus un oras impartit intre doua grupuri: pe de o parte vedetele, care se ascund in spatele unor grilaje si ferestre intunecate, si, pe de alta parte, zecile de fani care ii urmaresc“, se mai mentioneaza in articol.


Nu este imposibil ca peste putin timp, strazile New York-ului sa fie impânzite de autobuze pline cu turisti, „inarmati“ cu hartile de rigoare, pentru a descoperi casele vedetelor. Insusi autorul articolului, Adam Sternbergh, a marturisit cu sinceritate ca si lui ii place la nebunie sa vâneze vedete.


„Insa eu colectionez in secret fotografiile, ca un filatelist intr-o camera intunecata, luminata doar de un bec. De-o viata ma prefac ca nu ma intereseaza viata vedetelor. Insa, in realitate, pentru mine a devenit o obsesie“, a recunoscut autorul.

Exit mobile version