22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin12 trepte spre o viata sanatoasa!

12 trepte spre o viata sanatoasa!

Dati startul luptei cu kilogramele in plus si cu obiceiurile alimentare daunatoare. Urcati cele 12 trepte spre o viata sanatoasa! Din cele 12 propuneri ale site-ului www.idieta.ro alegeti-le doar pe cele pe care le credeti potrivite stilului dumneavoastra de viata si transformati-le in obiceiuri. Este esential sa le aplicati pe termen lung!


In primul rând, aveti nevoie sa lucrati nu doar cu trupul, dar si cu psihicul dumneavoastra. Nici o cura de slabire drastica nu va va ajuta sa obtineti silueta dorita, ci doar un stil de viata sanatos, o dieta pe care s-o puteti desfasura pe termen lung. Incepeti prin a reduce numarul de calorii cu 100, iar cina trebuie sa fie compusa din mâncaruri usoare si foarte dietetice.


1. Asa cum spune proverbul „Cine se scoala de dimineata departe ajunge“, trezirea matinala va poate lasa timp pentru câteva exercitii fizice. Ridicati-va fara sa va sprijiniti in mâini. Cu picioarele intinse, aplecati-va in fata pâna când simtiti ca muschii spatelui si ai coapselor se intind usor. Mentineti aceasta pozitie si apoi lasati-va iar pe spate. Va veti intari trunchiul si veti arde 10 calorii.


2. Mâncati cereale integrale! Acest lucru va activeaza digestia si veti arde mai multe calorii. Cornul cu ciocolata oferiti-l iubitului dumneavoastra…


3. Consumati proteine dis-de-dimineata? In acest fel veti mânca mai putin in timpul zilei. Asa ca, dupa cereale, adaugati si un ou fiert sau o portie de brânza proaspata. In acest fel, va veti simti satula mai repede si, in felul acesta, veti consuma cu 200 de calorii mai putin in fiecare zi.


4. Cafeaua dietetica ar trebui sa intre in obiceiul dumneavoastra. In locul laptelui integral, pe care-l adaugati in cafea, ati putea consuma lapte cu 2% grasime. Nu este deloc de neglijat faptul ca are cu pâna la 60 de calorii in minus.


Stiati ca schimbarea treptata a obiceiurilor dumneavoastra zilnice poate duce la adoptarea unui stil de viata mult mai sanatos?


5. Gustarea din timpul orelor de serviciu trebuie sa fie cât mai ingenioasa. Ce inseamna asta? Trebuie sa reduceti cantitatea de alimente si sa impartiti gustarea in portii mai mici, pentru tot parcursul zilei. Stiati ca unele studii de nutritie spun ca atunci când va imbracati sport, cu haine confortabile, cum ar fi blugi sau camasi sport, pantofi cu talpa flexibila, puteti arde mai multe calorii? De ce? Pentru ca mergeti mai mult, asa cum a dovedit un studiu. Ramâne doar sa va convingeti seful sa va permita sa veniti imbracata casual la birou…


6. Consumati doar bauturi fara acid. Inlocuiti sucurile dulci cu o cantitate mai mare de apa. In plus, stiati ca apa bauta in cantitati mari reduce anumite dureri?


7. De câte ori vorbiti la telefon, va asezati comod pe scaun, nu-i asa? De acum inainte, atunci când vorbiti la telefon, miscati-va de colo – colo, si NU va mai asezati pe scaun. Veti plati mai putin la telefon si veti arde, in acelasi timp, minimum 50 de calorii, in functie de durata conversatiei.


8. Aveti liber la fructe! De fiecare data când simtiti nevoia sa mâncati ceva dulce, nu va repeziti la prajiturile care va fac cu ochiul din galantar. Dati o fuga pâna la raionul cu fructe si cumparati-va câteva din fiecare sortiment. Veti reduce aportul de calorii cu aproximativ 100 pe zi.


9. Urcati scarile! Daca urcati zilnic pe scari, si nu cu liftul, in cinci zile veti consuma tot atâtea calorii ca intr-o plimbare de 20 de minute.


10. Ati mai auzit de sport in fata televizorului? Nu vreti sa pierdeti emisiunea preferata si totusi vreti sa aveti putin timp pentru gimnastica. Ei bine, in timpul reclamelor, puteti face câteva abdomene. Ar trebui sa faceti in jur de 100-150, dar si 20 de abdomene sunt mai bune decât zero. In acest fel, puteti arde pâna la 24 de calorii si va veti intari si abdomenul.


11. Pâna si cântatul poate reduce pâna la 70 de calorii! Asadar, dimineata, pâna este gata cafeaua, puteti fredona prin casa melodia preferata. In timp ce va faceti un dus sau ultimele retusuri de machiaj, baia poate fi scena dumneavoastra.


12. Nu va privati chiar de orice deliciu. Viata este prea scurta sa nu va bucurati de ea! Alegeti pentru desert un pandispan cu fructe deasupra. Are mai putine calorii decât checul, deci puteti mânca mai mult.


Dumneavoastra sunteti cea care se cunoaste pe sine cel mai bine si, cu siguranta, veti alege din lista de mai sus lucrurile pe care le puteti aplica. Important este sa va doriti sa aveti un stil de viata sanatos si nu uitati, aplicati proverbul: „Mens sana in corpore sano!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS