6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte stiri

Roboti fotbalisti pâna in 2050


 In 2050, campioana mondiala la fotbal ar putea juca impotriva unei echipe de roboti umanoizi. Dupa cum informeaza Libero.it, cel putin asa prevede proiectul suedez RoboCup. Specialistii de la Universitatea din Oerebro lucreaza la un tip de robot capabil sa joace fotbal. „Unul dintre principalele obiective ramâne cel de a integra robotii mai bine in societate si de a raspândi utilizarea umanoizilor in toate domeniile“, a explicat Silvia Coradeschi, una dintre participantele la proiect.


Remediul infertilitatii masculine – ascuns intr-un vierme


Remediul infertilitatii masculine s-ar putea ascunde in proteinele unui mic vierme numit Caenorhabditis elegans. In laboratoarele Universitatii din San Francisco s-a descoperit ca aceste proteine sunt adevarati factori de fertilitate si se pastreaza practic intacte la diferite specii, inclusiv om. „Lista noastra de proteine studiate ne ofera sansa de a identifica adevaratele cauze ale infertilitatii masculine“, a spus unul dintre cercetatori.


Grupa sanguina – nou criteriu pentru alegerea partenerului


Atunci când sunt intrebati care este grupa lor sanguina, cei mai multi se gândesc automat la donarea de sânge. Nu este si cazul unei agentii matrimoniale din Stuttgart, care „combina“ cuplurile in functie de grupele sanguine. In opinia ingeniosilor nemti, sângele spune foarte multe despre caracterul nostru, iar asta ar putea fi de mare ajutor in incercarea de a ne cauta partenerul. Dintre cei 285.000 de membri, cât numara agentia, deja 14% au profitat de aceasta oferta. Posesorii grupei sanguine 0 sunt ambitiosi, au vointa, sunt rationali, gelosi, insa din pacate nu se prea poate conta pe ei. In plus, ei sunt cunoscuti pentru mania lor de a intârzia. Persoanele cu grupa A sunt responsabile, precaute, pesimiste, neflexibile si nu le plac vacantele neplanificate, in timp ce semenii lor cu grupa sanguina B sunt comunicativi, pasionali, indiscreti si le place libertatea. Reprezentantii grupei AB sunt sensibili, intelegatori, le plac flirturile si sunt egocentrici.


Roxana s-a rugat la Manastirea Cozia


In timp ce se indrepta spre Avrig – Sibiu, unde urma sa sustina un concert, trupa HORA si-a facut timp, la insistentele Roxanei, sa opreasca si la Manastirea Cozia, pentru o clipa de rugaciune intr-un locas sfânt.


Fiind prima data când vizita aceasta manastire, Roxana a ramas surprinsa de câta istorie, cultura si arta emana. Pentru ca nu a putut sta decât câteva minute, ea si-a promis ca va reveni.


„Când lucrurile merg bine, oamenii uita de Dumnezeu si isi aduc aminte de El numai in momentele grele. Iar eu nu vreau si nu pot sa fiu asa“, a declarat Roxana.


Corina se pregateste pentru lansarea unui nou album


Au trecut aproape doi ani de la lansarea ultimului material semnat Corina, asa ca a venit vremea pentru un nou album. Primul pas a fost facut cu dreptul, pentru ca noua ei piesa „Quieres una aventura“ feat Tony Cottura a devenit deja hit, reusind in aceasta saptamâna sa intre intre primele zece piese din RT 100 si nu oricum, ci in calitate de cea mai mare urcare a saptamânii. Colaborarea cu Tony Cottura, un nume foarte important in show-bizul international, a aparut dupa ce acesta i-a vazut câteva clipuri, fiind incântat de potentialul Corinei.


In mai putin de o luna ne vom bucura de zece piese nou-noute cântate de Corina, acestea fiind semnate de nume foarte cunoscute din muzica româneasca, precum Animal X, Marius Moga si Crush.


O data cu noul album veti avea ocazia sa cunoasteti o Corina total schimbata, mult mai sigura pe ea, capabila sa cânte foarte multe stiluri precum: dance hall, reggae, drum’n base cu hip-hop, house cu electro, garage, pop, R&B si break beat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS