12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Calugaritele in show-bizz


Cu secole in urma, dupa moartea lui Hristos, femeile tinere si vaduvele au simtit chemarea lui Dumnezeu, al Carui cuvânt l-au predicat mai târziu. Dar cine ar fi crezut ca, dupa aproape doua milenii de la nasterea miraculoasa a Mântuitorului, aceste femei, care au primit numele de calugarite, aveau sa-si câstige un loc important in industria divertismentului, oferind publicului câteva personaje memorabile.


Fara discutie, cea mai frumoasa poveste ecranizata a unei calugarite a fost lansata in 1945, pelicula numindu-se „Biserica St. Mary“. Bing Crosby a interpretat rolul parintelui Chuck O’Malley, iar Ingrid Bergman i-a dat viata surorii Mary Benedict. Prin maiestria lor si a celorlalti membri ai echipei de filmare, artistii au adus filmului opt nominalizari la Oscar.


Succesul acestui proiect a pavat drumul personajelor „bisericesti“ in cinematografie, lansându-se ulterior „Povestea unei calugarite“, cu Audrey Hepburn in rol principal. Frumoasa actrita a interpretat atunci personajul Sora Luke, al carei devotament fata de divinitate era mereu testat fie de un medic chipes, fie de privatiunile din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Din distributia peliculei au mai facut parte Peter Finch, Colleen Dewhurst, Edith Evans si Peggy Ashcroft.


In anii ’60, calugaritele au patruns si in lumea televiziunii cu serialul „The Flying Nun“. Pentru rolul interpretat in acest serial, frumoasa Sally Field a primit 4.000 de dolari pe saptamâna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS