16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi pentru ingrijirea tenului sensibil

Sfaturi pentru ingrijirea tenului sensibil

Fata dumneavoastra este brazdata de vinisoare rosiatice? Simtiti disconfort atunci când treceti brusc de la cald la rece? Daca raspunsul este afirmativ, atunci tenul dumneavoastra este cuperozic si are nevoie de ingrijire speciala.


Din categoria tenurilor sensibile face parte si cel cuperozic. Fie ca sunteti predispuse la un astfel de tip de ten, fie ca va confruntati deja cu o astfel de problema, ar trebui sa stiti ca solutii exista si in cazul dumneavoastra. Daca v-au aparut deja inesteticele vinisoare pe fata, acestea pot fi tratate prin operatii cu laser sau cu lumina pulsanta in cabinetele medicale de specialitate. In caz ca nu va permiteti astfel de tratamente, care sunt destul de costisitoare, puteti incerca sa ascundeti firisoarele rosii folosind o crema de camuflaj sau un fond de ten.


„Cremele de camuflaj au o putere mai mare de acoperire decât un fond de ten. In caz ca va decideti sa folositi fondul de ten, acesta trebuie neaparat fixat cu o pudra pulbere“, a spus Monica Maria Ghita, cosmetician-estetician la salonul „Monique“. Mult mai importanta decât camuflarea inesteticelor firisoare rosii este ingrijirea de care trebuie sa se bucure tenul cuperozic. Persoanele care se confrunta cu o astfel de problema nu ar trebui sa paraseasca locuinta fara a folosi o crema de protectie solara cu filtru UV. De asemenea, este indicat sa se aleaga cu grija produsele cosmetice folosite.


Solutii naturiste


„Eu recomand pe cât posibil folosirea cremelor de fata pe baza de produse naturale. De exemplu, tratamentele cu betacaroten sunt foarte eficiente pentru ca au rolul de a intari peretele vascular“, a precizat Monica Ghita. Bineinteles ca exista si retete naturiste care pot fi preparate la domiciliu. Cosmeticiana de la salonul de infrumusetare „Monique“ recomanda cataplasmele cu nalba sau compresele din infuzii de marar si patrunjel, aplicate pe zonele cu probleme. In schimb, trebuie evitate mastile astringente si folosite doar cele care au un rol calmant si emolient.


Chiar si conduita zilnica poate influenta un ten sensibil. Tocmai de aceea, doamnele si domnisoarele care se confrunta cu aceasta problema trebuie sa aiba un mod de viata cât mai sanatos. Este recomandat sa se evite excitantii din alimentatie, pe cât posibil bauturile alcoolice, dar si lucrul intr-un mediu toxic.


„Persoanele care au tenul cuperozic trebuie sa evite schimbarile bruste de temperatura, expunerea indelungata la frig sau la caldura mare. In schimb, recomand sa se consume cel putin doi litri de lichide pe zi, o alimentatie bogata in fructe si legume proaspete. De asemenea, se poate apela si la suplimentii nutritivi care ajuta circulatia periferica“, a spus Monica Ghita.


Situatii de evitat


In unele situatii, inesteticele vinisoare rosii pot aparea si din cauza unor tratamente cosmetice executate in mod gresit. Pentru a evita astfel de situatii neplacute este recomandat sa va alegeti cu grija cosmeticiana. Alt factor care poate duce la aparitia unui ten cuperozic este mediul de lucru. Persoanele care lucreaza intr-un mediu toxic sunt predispuse la cuperoza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS