Acasă Magazin Scurte stiri

Scurte stiri

Turn locuibil producator de energie electrica, in Dubai


Un turn locuibil care sa se invârteasca si sa produca energie este un proiect unic in lume al unui grup de arhitecti din Florenta. Dupa cum informeaza agentia italiana Ansa, lucrarile pentru construirea acestuia vor fi incepute la Dubai peste aproximativ trei luni si vor fi finalizate peste alte 30. „Turnul va avea 59 de etaje si fiecare dintre acestea se va roti independent fata de celelalte“, a declarat David Fisher, unul dintre arhitecti. Energia electrica va fi produsa prin intermediul unor elice ce vor fi amplasate intre etaje si care vor folosi puterea eoliana.


A furat 2,3 milioane de dolari pentru a juca la loto


O americanca a furat 2,3 milioane de dolari pentru a-si satisface pasiunea pentru jocul la loto. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, Annie Donnelly, de 38 de ani, a cumparat bilete in valoare de pâna la 6.000 de dolari pe zi, la New York, in speranta ca va câstiga marele premiu, a declarat procurorul districtului Suffolk. Bibliotecara la Great South Bay Surgical Associates, americanca a furat bani timp de trei ani si jumatate. Ea a pledat vinovata si este pasibila de o pedeapsa de patru pâna la 12 ani de inchisoare, a mai precizat procurorul. Sentinta va fi pronuntata pe 20 septembrie. Donnelly a fost descoperita in momentul in care cecurile firmei au inceput sa fie respinse, ceea ce a trezit suspiciunile angajatorului sau.


Denuntat la politie pentru ca a mieunat


Mare atentie daca va aflati in Pennsylvania si va vine ideea de a imita mieunatul unei pisici. Dupa cum informeaza site-ul haisentito.it, un baiat a fost denuntat la politie pentru ca a rostit un simplu „miau“. Adolescentul de 14 ani se pare ca-si facuse un obicei ca in momentul in care pe lânga el trecea o femeie in vârsta sa miaune. Batrâna de 78 de ani nu s-a limitat la a spune doar: „Sunt copii!“, ci s-a dus la politie si l-a denuntat pe cel care si-a permis neobrazarea de a mieuna. Adolescentul urmeaza sa se prezinte in fata unui tribunal. Judecatorul, cum era de asteptat, se afla intr-o mare incurcatura. Mai intâi pentru faptul ca baiatul a jurat ca nu a mieunat decât de foarte putine ori in fata unei batrâne si apoi pentru ca nu crede ca imitarea pisicii constituie un act de molestare.


„Das Fräulein“, marele premiu la Festivalul de Film de la Sarajevo


Deja premiat la Locarno, filmul elvetian „Das Fräulein“ a câstigat marele premiu la Festivalul de Film de la Sarajevo. Dupa cum informeaza site-ul laliberte.ch, lungmetrajul lui Andrea Staka a fost recompensat cu premiul „Heart of Sarajevo“, in valoare de 25.000 de euro. Pe de alta parte, Marija Skaricic, una dintre protagonistele peliculei, a primit premiul pentru cea mai buna actrita, au precizat organizatorii pe site-ul de internet al competitiei.


„Das Fräulein“ este primul lungmetraj al Andreei Staka, originara din fosta Iugoslavie. Pelicula, care a câstigat si „Leopardul de Aur“ la Locarno, vorbeste despre solitudine si despre speranta. Filmul urmareste cu precizie viata cotidiana a trei femei de vârste diferite din Zurich venite in Iugoslavia. Filmul s-a aflat in competitie cu alte opt pelicule bosniace, sârbe, croate, românesti si unguresti. Festivalul de la Sarajevo, aflat la cea de-a 12-a editie, este unul dintre cele mai importante festivaluri de cinematografie din Europa de Est.a

Exit mobile version