Acasă Magazin RETETA SAPTAMÂNII

RETETA SAPTAMÂNII

Tort sah


Ingrediente:


Blatul:


– 300 g unt;


– 400 g zahar pudra;


– 6 oua;


– 3 lingurite esenta de vanilie;


– 500 g faina;


– 1 lingurita praf de copt;


– 2 linguri cacao;


– un vârf de cutit de sare.


Crema:


– 400 g ciocolata menaj;


– 200 g frisca;


– 100 ml lichior de caise sau piersici.


Mod de preparare:


Se freaca bine untul cu zaharul pâna se obtine o crema spumoasa. Se adauga treptat ouale batute si vanilia. Se pune faina amestecata cu praful de copt, se omogenizeaza bine si se imparte compozitia pentru blat in doua castroane. Intr-un castron se adauga cacao, iar in celalalt compozitia ramâne alba. Se pune compozitia in doua straturi alternative de aluat, alb, maro, in trei tavi rotunde cu diametrul de 20-22 cm, dinspre margine spre centru. La unul dintre cele trei blaturi trebuie sa inversati culorile de aluat, (maro, alb), iar acela, când se monteaza tortul, sa fie pus la mijloc. Se coc cele trei blaturi in cuptor, la foc potrivit, circa 35 de minute, apoi se lasa sa se raceasca si se insiropeaza cu lichiorul diluat cu trei-patru linguri de apa. Se prepara crema, amestecând ciocolata inmuiata cu smântâna si jumatate din cantitate se intinde uniform pe doua dintre blaturi care incep cu culori diferite. Se pun cele trei blaturi, unul peste altul, astfel incât cel de la baza si cel de deasupra sa inceapa cu aceeasi culoare, respectiv alb. Se imbraca tortul in crema ramasa si se orneaza cu ciocolata rasa.


Pofta buna!

Exit mobile version