Acasă Magazin Pepenele verde – apreciat de europeni

Pepenele verde – apreciat de europeni

In timpul verii, fructele sunt una dintre principalele surse de alimentatie, insa regele de necontestat in zilele toride este, fara indoiala, pepenele verde. Fructul acesta zemos, cu carnea dulce si racoritoare, a fost mereu apreciat de europeni.


Indiferent de forma si marime, in timpul verii, pepenii verzi sunt prezenti in toate frigiderele europenilor. Gratie miezului dulce si mai putin consistent, dar si continutului ridicat de apa, pepenele verde este foarte usor de digerat. E bine de stiut ca valoarea nutritiva a pepenelui verde este aproape nula, data fiind cantitatea mica de glucoza pe care o contine, fata de volumul lui. Asa ca, desi are un gust delicios, pepenele nu tine de foame. In schimb, cantitatea de apa consumata si trecuta prin rinichi, in combinatie cu glucoza, un diuretic excelent, face din consumarea pepenelui verde un minunat mijloc de spalare a rinichilor. Unii dintre cei mai mari consumatori de pepeni verzi din lume sunt italienii, care ii taie in doua si manânca din ei cu pofta. De aceea, la Napoli se spune despre pepenele verde ca „in schimbul unui gologan manânci, bei si te speli pe obraz!“.


Solinda – pepenele verde pentru persoanele singure


Are coaja subtire, este usor de taiat, este consistent si nu are seminte. Si, mai intâi de toate, este disponibil in varianta „bonsai“. La cele doua kilograme ale sale si un diametru de maximum 17 cm, Solinda este un pepene verde, dedicat celibatarilor.


Simpatica „minilubenita“ a fost lansata pe piata de compania italiana Peviani si se bucura de mare succes printre persoanele singure. De marimea unui pepene galben, Solinda poate fi consumat rapid, eliminând astfel necesitatea de a-l conserva in frigider. Pe lânga faptul ca astfel sunt garantate prospetimea si conservarea gustului, Solinda este un aliment practic, usor de manevrat si mai ales de transportat. In plus, este si mai profitabil, pentru ca, gratie cojii subtiri si absentei semintelor, are un miez mai consistent si poate fi consumat fara a arunca practic nimic. Miezul de culoare rubinie este la fel de suculent ca si cel al unui pepene verde obisnuit. Continutul sau de vitamine, saruri minerale si oligoelemente face din Solinda un aliment ideal pentru a improspata si tonifica organismul in perioadele de canicula. In plus, „minilubenita“ este 100% naturala, fiind un produs obtinut cu tehnici de reproducere si cu metode de cultivare traditionale.


La fel ca si pepenii verzi traditionali, Solinda este un „prieten de nadejde“ pe perioada verii. Este un bun inamic al setei si in acelasi timp are un continut redus de calorii. O jumatate de „minilubenita“, echivalentul in medie a aproximativ un kilogram de fruct propriu-zis, furnizeaza maximum 200 de calorii, gratie continutului ridicat de apa (95 la suta din greutate); gustul sau dulce nu se datoreaza nivelului ridicat de zahar, care este de doar 4,8 la suta, ci inulinei, o substanta care stimuleaza papilele gustative ca zaharul, fiind insa lipsita de calorii si neprovocând ingrasarea. Spre deosebire de pepenii obisnuiti, Solinda este mai bogata in vitamina A, buna si pentru aportul de sodiu si potasiu, necesare pentru a recupera sarurile pierdute prin transpiratie. In plus, „minilubenita“ este si o sursa optima de licopen, un carotenoid care confera culoarea rosie, atât de tipica, si este si un puternic antioxidant, util pentru a combate radicalii albi si imbatrânirea celulelor.


Pepenii verzi de forma patrata cuceresc Marea Britanie


Trebuie sa recunoastem ca o lubenita patrata pare la prima vedere o idee destul de trasnita. Insa, chiar daca din punct de vedere estetic nu sunt cine stie ce, pepenii verzi „patratosi“ sunt foarte usor de depozitat in frigider in comparatie cu „confratii“ lor ovali. Acest nou sortiment de pepeni va fi introdus in curând in magazinele din Marea Britanie, comerciantii asteptându-se la un succes de proportii. In Japonia, ineditii pepeni au fost introdusi la vânzare inca de acum cinci ani si, in ciuda pretului piperat, de aproximativ 70 de euro, sunt extrem de populari printre japonezi. La un asemenea pret, lubenitele „patratoase“ nu au sanse sa ii cucereasca pe zgârcitii supusi ai Majestatii Sale, Regina Marii Britanii. Din câte se pare, aici noul sortiment de pepeni va costa doar sapte euro. Originalii pepeni nu au nimic de-a face cu vreo modificare genetica, ci pur si simplu au fost cultivati in niste cutii transparente care nu permiteau pepenilor sa aiba alta forma. Concernul „Tesco“, care importa fructele din Brazilia, spera ca scepticismul britanicilor sa cedeze in fata curiozitatii acestora si astfel lubenitele patrate sa fie o adevarata lovitura pe piata.

Exit mobile version