8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVedetele de la Hollywood - fata in fata

Vedetele de la Hollywood – fata in fata

Din câte se pare, trecerea de la platourile de filmare la microfon este din ce in ce scurta. Dupa cum informeaza Tgcom.it, tot mai multe actrite de cinema si de televiziune au facut acest „salt“, inregistrând melodii, duete sau chiar albume.


Cine nu isi aminteste oare de celebrul „Something stupid“, cântata de Nicole Kidman, in duet cu Robin Williams sau de prestatiile muzicale ale actritei australiene in „Moulin Rouge“. Insa si alte dive de la Hollywood nu au cedat tentatiei reprezentate de studioul de inregistrari, dar si de ofertele ispititoare ale caselor discografice. Acesta este si cazul lui Minnie Driver, care in octombrie 2004, sub egida casei de discuri Rounder Record, si-a lansat albumul „Everything I’ve got in my pocket“. Vedeta, care a semnat un contract de aproape doua milioane de dolari, a hotarât sa se apuce serios de muzica dupa succesul avut la festivalul South By Southwest din Los Angeles. Protagonista filmului „Good Will Hunting“ a dat dovada de mult curaj când a ales pentru albumul sau si o melodie extrem de dificila: „Hungry Heart“ a lui Bruce Springsteen.


Si Lindsay Lohan, protagonista unor filme de succes precum „Freaky Friday“ sau „Just my luck“, si-a incercat norocul si in fata microfonului. In 2001, ea a fost luata sub aripa protectoare a lui Emilio Estefan Jr., care i-a promis cinci albume si o promovare intensa. Intr-un final, actrita a semnat cu Casablanca/Universal Records, unde a scos doua albume – cel de debut fiind intitulat „Speak“. Din câte se pare, „creierul“ acestui acord a fost nimeni altul decât Tommy Mottola, fostul sot al lui Mariah Carey, care i-a oferit un ajutor similiar si lui Jennifer Lopez. Aceasta a facut saltul de la film la muzica gratie peliculei „Selena“, in care J. Lo interpreta rolul unei indragite soliste sud-americane. In ceea ce o priveste pe Lohan, toate stelele par a-i fi favorabile unei cariere in muzica. Prietenia sa cu Madonna se va materializa intr-o colaborare muzicala prin lansarea unui duet. De asemenea, conform unor surse din apropierea vedetelor, Madonna si Lohan intentioneaza sa-si extinda colaborarea dincolo de domeniul muzical in cel al cinematografiei, dorind sa realizeze un film impreuna.


„Se ajuta foarte mult una pe cealalta. Madonna o indruma pe Lindsay in noua sa cariera muzicala, iar aceasta doreste sa joace intr-un film alaturi de celebra cântareata“, a precizat sursa citata.


 


Gwyneth Paltrow calca pe urmele sotului


 


Insa cazurile vedetelor americane „vrajite“ de muzica nu se opresc aici. Gwyneth Paltrow, câstigatoarea unui premiu Oscar, s-a gândit sa se lanseze in muzica pop, inspirata fiind de succesul trupei „Coldplay“, al carei solist este sotul ei, Chris Martin. Actrita colaboreaza in prezent la realizarea unor melodii cu producatorul William Orbit. Muzicianul britanic este cunoscut mai ales pentru albumul produs pentru Madonna, „Ray of Light“, care a câstigat patru premii Grammy. De la nasterea fiului ei, Moses, in aprilie, Paltrow a constatat ca se relaxeaza foarte bine atunci când incearca sa faca muzica. Actrita este cea care l-a abordat pe Orbit, iar acum il considera un mentor in domeniul muzicii. Din câte se pare, Orbit le-a povestit unor prieteni ca el si actrita au inregistrat deja o melodie care are mari sanse sa devina un hit. Desi pentru multi ar putea parerea o noutate, Paltrow nu este la prima tentativa de a cocheta cu muzica. Actrita a cântat in filmul „Duete“, melodia interpretata impreuna cu Jerry Lewis, „Cruisin’“, ajungând in 2000 in topurile australiene de muzica.


Si Kate Winslet, protagonista deja clasciului „Titanic“ alaturi de Leonardo Di Caprio, a cochetat cu muzica, inregistrând melodia „What if“, ce face parte din coloana sonora a peliculei „A Christmas Carol“, pelicula bazata pe cartea lui Charles Dickens.


O alta diva a marelui ecran, Sharon Stone si-a descoperit si ea recent pasiunea pentru muzica. Vedeta a compus deja 22 de melodii.


„O casa discografica a achizitionat deja câteva dintre melodiile mele, la care am colaborat cu Bruce Roberts, iar o cântareata de prim-plan si-a exprimat dorinta de a interpreta unul dintre cântecele compuse de mine“, a povestit actrita cotidianului american New York Post. Câteva melodii ale vedetei americane au fost interpretate in Los Angeles de orchestra Hell’s Kitchenette, dirijata de Lisa Stone. Stone, care a fost si ea prezenta la serata, spune ca a semnat deja un contract cu o casa discografica.


„Este foarte talentata: melodiile sale vorbesc despre o serie de incertitudini elementare ale unui om, despre raporturile fundamentale intre o femeie si un barbat“, spune Lisa Stone despre noua compozitoare, care spune ca s-a dedicat acestei noi pasiuni, dupa ce a scris câteva povestiri scurte.


 


Muzica – o provocare pentru actori


 


Si reprezentantii sexului masculin au simtit aceasta fascinatie. Sa lasam deoparte staruri din trecut, cum ar fi Dean Martin sau Frank Sinatra, intrati in istorie atât in calitate de cântareti cât si de actori. Mai recent Bruce Willis si Russell Crowe, intre o filmare si alta, si-au dovedit talentul de cântareti rock, primul cu al sau „Accelerators“, al doilea cu „30 Odd Foot of Grunts“. La fel ca si Keanu Reeves, care cânta la bas in „Dogstar“ si Vincent Gallo, care are deja la activ câteva single-uri si albume. Lansati de filme in care joaca si deseori prezenti pe prima pagina a ziarelor, actorii si actritele au deseori mai putine probleme decât cântaretii „adevarati“ sa devina celebri si sa isi vânda albumele. Pentru casele de discuri, nu este un avantaj deloc de neglijat. In plus, publicul este curios sa vada de ce este in stare un star intr-un domeniu nu tocmai al sau. Este suficient sa ne gândim câte popstaruri sunt „recrutate“ de producatorii de filme. Totusi, curiozitatea nu este suficienta pentru a vinde un album. Calitatea produsului are o importanta covârsitoare, iar rezultatele se vad. Daca trecem de la cinema, la moda, si Naomi Campbell incercase sa „tradeze“ podiumurile de moda, inregistrând un album, insa aventura s-a dovedit a fi un esec de proportii. Deloc influentata de experienta dezastroasa a colegei sale, Paris Hilton a decis sa isi incerce si ea norocul in muzica, asta dupa ce nu s-a bucurat de prea mare succes cu filmele pentru adulti sau de groaza, cu parfumurile, emisiunile gen „reality show“ pentru televiziune, sau cu lansarea unor colectii de haine sau posete.


De curând, milionara mostenitoare si-a lansat single-ul de debut, „Stars Are Blind“, ea filmând si un videoclip pe masura reputatiei sale de „devoratoare de barbati“. Videoclipul de cinci minute, in care blondina starleta apare giugiulindu-se cu un barbat, a fost primit cu ironie din partea specialistilor care il considera „lapte cu apa“ sau „singurul lucru care ar putea sa ma faca sa vreau sa plec din Statele Unite“. De vina sunt si versurile nu tocmai profunde, de tipul „daca imi arati dragoste adevarata, ti-o arat si eu pe-a mea“ .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS