11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIngredientele alimentare ale dragostei

Ingredientele alimentare ale dragostei

Pornind de la maxima „Daca dragoste nu e, nimic nu e“, dragostea apare ca „ingredientul“ principal in viata noastra. Intr-o permanenta cautare a dragostei, a sex-appeal-ului si a experientei sexuale, site-ul topsanatate.ro dezvaluie alimentele dragostei care inspira romantismul si afectiunea.


Oamenii au consumat dintotdeauna alimentele, plantele si bauturile cele mai ciudate si cu proprietati considerate a fi miraculoase, in speranta ca aceste substante magice le vor creste farmecul si puterea de seductie in ochii sexului opus, imbunatatindu-le implicit si performantele sexuale. Exista inca persoane care considera alimentatia un stimulent pentru apetitul sexual (de exemplu, stridiile si caviarul, urmate de sampanie).


Sa aruncam o privire stiintifica la cele mai populare alimente afrodiziace pentru a verifica daca exista acea farâma de adevar pe baza careia sa-si fi câstigat acest renume.


Fructele de mare. Stridiile, si alte fructe de mare au fost intotdeauna recunoscute ca si afrodiziace. Din punct de vedere nutritional constituie o adevarata sursa de proteine, fier, zinc si iod. Fierul este esential in producerea hemoglobinei, substanta pigmentata care ajuta globulele rosii sa transporte oxigenul in toate celulele corpului, asigurând o rezistenta mai mare la boli si diminuând riscul anemiei. Zincul este unul dintre cele mai importante elemente ale spermei. Nivelul de zinc din sperma este de o suta de ori mai mare decât cel din sânge. In tarile in care populatia se confrunta cu carente de zinc, pubertatea este intârziata si organele sexuale nu se dezvolta normal. Iodul este necesar pentru buna functionare a glandei tiroide. In cazul in care organismul dumneavoastra produce o cantitate insuficienta de hormoni tiroidieni va veti simti obosit, deprimat si lipsit de energia necesara pentru a face fata dorintelor sexuale. Asadar, trebuie sa aveti o glanda tiroida activa.


 


Rosiile – „merele


dragostei“


 


Când au fost introduse pentru prima oara in Europa, rosiile au fost denumite „merele dragostei“, datorita efectelor stimulative care le erau atribuite. Ideea ca rosiile sunt stimulente sexuale a fost intarita de studiile stiintifice din perioadele urmatoare. Cercetarile recente au aratat ca rosiile contin cele mai importante surse de licopene din dieta. Licopenele fac parte din categoria carotenoidelor si sunt cunoscute pentru proprietatile anti-cancerigene (benefice, in special, in cazul cancerului de prostata).


Potrivit unui studiu efectuat de o echipa de cercetatori, barbatii care includ in dieta lor saptamânala zece portii de salate de rosii si alte legume (in diverse combinatii) prezinta o diminuare cu pâna la 35% a riscului de a face cancer de prostata, in comparatie cu cei care nu consuma atât de des rosii.


Numeroase studii efectuate au demonstrat ca unele arome pot produce intr-adevar un efect extraordinar asupra organismului dumneavoastra.


 


Afrodiziace


 


Printre cele mai intâlnite alimente folosite ca si afrodiziace de-a lungul timpului se numara si urmatoarele:


Alcoolul – elimina inhibitia si mareste increderea in sine; cu toate acestea, un consum exagerat are un efect sedativ, nicidecum traspunerea intr-o stare romantica;


Bananele – nu numai datorita formei incitante, ci si a consistentei cremoase; câteva studii au aratat ca enzima bromelain din compozitia bananei imbunatateste performantele sexuale masculine;


Caviarul – sursa importanta de zinc, ajutând la stimularea productiei de testosteron;


Sampania – considerata „bautura dragostei“ elimina inhibitia (consumata in cantitati moderate) si cauzeaza o placuta senzatie de caldura in organism;


Ciocolata – contine atât substante sedative care relaxeaza si elimina inhibitia, cât si substante stimulante care cresc nivelul energiei si apetitul sexual. Se spune ca ar fi fost chiar interzis consumul ei in unele manastiri cu câteva secole in urma;


Smochinele – erau foarte renumite in Grecia antica in timpul ritualurilor de imperechere;


Ginseng – mareste intensitatea dorintei sexuale;


Ridichiile – considerate cel mai puternic afrodiziac de catre faraonii egipteni, in special datorita gustului picant care stimuleaza cerul gurii;


Telina – contine vitaminele A, C, E, P, B si numeroase minerale. Este excelenta pentru tonifierea muschilor si lichefiaza sângele; reduce nivelul de colesterol;


Coriandrul – semintele uscate au un puternic efect euforic, in special in cazul femeilor. Aceste seminte pot fi adaugate intr-un pahar cu vin, insa trebuie evitat un consum exagerat pentru a nu intâmpina reactii adverse;


Vanilia – creeaza un efect euforic, combate astenia sexuala, actioneaza asupra sistemului nervos central, iar prin intermediul mirosului actioneaza in mod indirect asupra stimularii sexuale;


Sofranul – are proprietati stimulative asupra zonelor erogene; studiile au demonstrat ca au efecte similare cu hormonii. Atentie, insa, un consum exagerat de sofran poate cauza râs incontrolabil;


Oregano – prin infuzie, are remarcabile proprietati afrodiziace;


Mustarul – stimuleaza actiunea glandelor sexuale. Exista trei tipuri de mustar: negru, alb si galben din India; mustarul alb fiind folosit cu succes in Evul Mediu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS