15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Recunoasteti bebelusul


Orice mamica sustine ca poate recunoaste plânsul bebelusului sau dintr-o mie sau ca poate identifica fata nou-nascutului chiar daca acesta a fost schimbat cu altul. Insa, in primele clipe de viata ale copilului, in uterul mamei, nu sunt prea multe lucruri prin care sa se poata distinge.


La sase saptamâni, inima fetusului, care este doar un grup de muschi, incepe sa bata. Bebelusul are dimensiunea si forma unui mormoloc, capul fiind cea mai mare parte si, totodata, cea care se dezvolta mai rapid decât celelalte parti ale corpului.


In a noua saptamâna, cromozomii care vor stabili sexul copilului „trag la sorti“ si decid care este cel mai norocos. Astfel, incep sa se dezvolte organele sexuale. In acelasi timp, coada „mormolocului“ incepe sa dispara, fiind absorbita in coloana vertebrala. Dupa a 15-a saptamâna, bebelusul se acopera de par. Cercetatorii nu cunosc inca scopul respectivei etape, dar parul dispare inainte de nastere.


Când sunt aproape la jumatatea drumului, in a 18-a saptamâna, parintii curiosi isi pot „admira“ urmasul aproape in intregime, pentru ca in aceasta perioada incep sa apara degetele, precum si reflexul de supt.


Acum, ca „pachetul“ este aproape complet, mai este nevoie doar de 22 de saptamâni pâna când micutul va vedea lumina zilei. El va avea plânsul si chipul diferite de ale celorlalti copii, astfel ca mama il va recunoaste dintr-o mie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS