12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinObiectele din fier forjat, o atractie

Obiectele din fier forjat, o atractie

Ultimele tendinte in amenajarea interioarelor si a gradinilor de vara fac referire la obiectele din fier forjat. Acestea sunt tot mai cautate si, incetul cu incetul, in gradinile caselor sau in interior au inceput sa apara piese de mobilier din fier forjat.


Produsele sunt robuste, au un design si o calitate a finisajelor deosebite si pot fi folosite in: spatii comerciale, sedii de societati, institutii publice, constructii edilitare, muzee, sectoare de constructii civile, imprejmuiri, balcoane si interioare.


„Producem toata gama de articole din fier forjat. Executam, de asemenea, porti industriale si structuri metalice diferite, in conditii de garantie. Dispunem de atelier propriu de forjare manuala si de tehnologie nemteasca. Fiecare lucrare se executa in baza unui proiect personalizat intocmit in atelierul propriu de proiectare sau intocmit de arhitecti ai clientilor“, a declarat Aurelian Iliescu, sef atelier Metalkraft.


Pentru designul original se folosesc procedee de vopsire si patinare astfel incât se obtin nuante de: cupru, auriu, argintiu, aramiu, cupru oxid cu rezistenta foarte buna in timp sau cu tenta de vechi.


Pentru realizarea unei lucrari este recomandat sa contactati firma care se ocupa cu aceste articole inainte de a incepe constructia de zidarie si fundatie la gard. Aceasta va poate oferi consultanta referitor la cote si la elementele de fixare, astfel incât in final sa rezulte o lucrare cu un aspect general deosebit.


„La solicitare, ne deplasam la sediul clientului cu cataloagele de produse si lucrari executate, facem masuratori si apoi prezentam oferta de pret“, a spus Aurelian Iliescu.


Modelul influenteaza pretul


Pentru produsele confectionate din fier forjat, preturile pot varia in functie de model, de greutate sau de marime. Pentru grilaje, garduri, porti normale sau porti industriale cu deschidere batanta sau glisanta, balustrade pentru balcoane, scari in spirala pentru interior sau exterior preturile pornesc de la 60 de euro pentru un metru patrat si pot creste in functie de model. Comercializarea produselor se mai face si dupa model. Pretul unui scaun din fier forjat poate incepe de la 150 RON, iar pentru o masa incepe de la 200 RON. Alta metoda de comercializare pe care o folosesc cei care modeleaza aceste obiecte din fier forjat este aceea de a le vinde la kilogram. Dar si aici preturile pot varia in functie de model. Incepând de la cinci euro pentru modelele mai simple si ajungând la zece euro pentru cele mai sofisticate lucrari.


Fierul forjat poate oferi foarte multe forme de o frumusete rara, care pot decora atât interioare, cât si gradini. Un suport pentru sticlele de vin se gaseste la pretul de 150 RON si reprezinta un element distinctiv intr-o camera. Iar daca aveti si un semineu, suportul pentru lemne si cel pentru vatraie (cu preturi de la 120 RON) sunt binevenite pentru completarea mobilierului. Pe lânga acestea puteti avea pe masa si un sfesnic tot din fier forjat. Chiar si in dormitor patul poate avea tabliile tot din acest material (doua tablii la pretul de 700 RON). In gradina casei, pe lânga umbrarul sub care se afla masa si scaunele, bineinteles din fier forjat, puteti amplasa, spre fericirea copiilor, un leagan confectionat si decorat manual din acelasi material, la un pret de aproximativ 500 RON.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS