10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCroaziera de vis in Delta Dunarii

Croaziera de vis in Delta Dunarii

Delta Dunarii este cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa. Ea acopera o suprafata de 2.681 km patrati. In 1990, UNESCO a inclus Delta Dunarii, cea mai noua forma de relief din România, printre rezervatiile biosferei.


A inceput sezonul concediilor si sigur va gânditi unde sa va petreceti câteva zile departe de aglomeratia din oras si chiar din statiunile invadate de mii de turisti. Agentia Marshal vine in intâmpinarea dorintei dumneavoastra cu o oferta speciala pentru implinirea acestui vis.


Hotelul plutitor este una dintre cele mai inedite unitati de cazare din turismul românesc. Acest loc de cazare este la propriu un hotel plutitor care se deplaseaza prin Delta Dunarii tras de un remorcher. Se stabileste un traseu si pe parcursul croazierei hotelul se deplaseaza pe canalele si bratele Dunarii intre punctele de pescuit si cele de interes turistic. Nava este o constructie moderna cu un confort ridicat, care poate satisface si cele mai pretentioase gusturi. Restaurantul si barul sunt dotate cu aer conditionat si ofera o panorama superba prin geamurile dispuse pe toata inaltimea incaperii. Pe puntea superioara este amenajat un loc de plaja cu sezlonguri. Hotelul are incalzire si apa calda permanent. Noaptea se ancoreaza si oaspetii pot sa se odihneasca in perfecta liniste in mijlocul celui mai salbatic tinut turistic al Europei, Delta Dunarii. Se ofera transport cu barca de la hotelul plutitor spre zonele de pescuit sau de urmarire a pasarilor. Uneltele de pescuit, undite si momeli, se pun gratuit la dispozitia celor care doresc sa pescuiasca.


Pachetul de patru zile oferit de agentie include: un sejur in Delta Dunarii, cazare la hotelul plutitor, pensiune completa, agrement, barci cu motor sau cu rame si ustensile de pescuit.


„De obicei, aceste croaziere in zona Deltei Dunarii atrag intr-o masura mult mai mare turistii veniti din afara tarii. Turistii autoh-toni prefera, din pacate, sa faca aceste calatorii pe cont propriu“, a declarat Sorela Gilca, directoarea agentiei de turism Marshal.


Programul croazierei


In prima zi se va face imbarcarea, servirea cocteilului de primire, cazarea, informarea asupra desfasurarii programului si traseului turistic. Se serveste prânzul in timpul desprinderii de la mal. Plecarea se face pe bratul Sulina. Seara se serveste cina si se innopteaza la hotelul plutitor. A doua zi, de dimineata, se serveste micul dejun, dupa care se continua traseul cu vizitarea bratului vechi al Dunarii la N-E de Crisan. Calatoria continua spre Lacurile Raducu si Bogdaproste, unde se vor organiza concursuri de pescuit crap si stiuca. Se va servi prânzul, apoi se continua traseul catre localitatea Crisan pentru vizitarea obiectivelor turistice din localitate. Ziua se va incheia cu servirea cinei si innoptarea la hotel. A treia zi, dupa servirea micului dejun, nava se va indrepta catre localitatea Mila 23 (un sat de pescari). Aici se vor vizita Lacurile Trei Izvoare, Ligheanca, Vacaru si tot aici se va servi prânzul. In continuarea programului veti putea participa la un concurs de schi nautic sau va veti putea delecta cu o plimbare cu barca pe canalele din Delta. Dupa acest program se va face imbarcarea pe nava, unde se va servi cina urmata de un program la libera alegere. A patra zi de dimineata, dupa micul dejun, se vor vizita Lacurile Fortuna, Balcanestii Mari, Nebunu. In timpul servirii prânzului, nava se va indrepta lin spre canalul Sontea. Aici veti avea posibilitatea de a filma si fotografia pasarile si peisajele din imprejurimi. De aici, pe Canalul 36 nava va iesi pe bratul Tulcea, unde va ancora in portul turistic.


Preturile pentru aceasta croaziera incep de la 65 de euro/zi de persoana pentru grupuri de 12 – 20 de turisti, 80 de euro/zi de persoana pentru grupurile de zece turisti si pot ajunge la 95 – 120 de euro/zi de persoana pentru cele care cuprind mai putin de opt turisti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS