21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

„Amendat cu 6500“ se numeste acum „Dragonul de aur“


Aproape 20 de ani, vietnamezul Mai Hoang Long a trebuit sa suporte ironiile tuturor celor pe care ii cunostea. Pâna acum câteva zile, vietnamezul de 19 ani se numea „Mai Phat Sau Nghin Ruoi“, in traducere „Amendat cu 6500“ sau mai exact „Sanctionat cu o amenda de 6500“. Din câte se pare, tatal sau i-a dat acest nume ca un protest impotriva regimului vietnamez. In aceasta tara se aplica regula copilului unic, iar tatal tânarului, pentru ca a avut doi copii, a trebuit sa plateasca o amenda de 6500 dong. De-a lungul vremii, tânarul nu a avut deloc o viata usoara, profesorii si edilii locali cerându-i de mai multe ori tatalui sa-i schimbe numele baiatului. In cele din urma, barbatul a acceptat si l-a rebotezat pe fiul sau „Dragonul de Aur“.


Fumatul va face un miliard de victime in secolul XXI


In ritmul actual, tutunul va fi responsabil la sfârsitul acestui secol de moartea a peste un miliard de oameni. Dupa cum informeaza Libero.it, numarul este de zece ori mai mare decât cel al deceselor provocate de tutun, ce s-au inregistrat in secolul XX. Potrivit unui studiu dat publicitatii de Cancer Atlas al American Cancer Society, ce a fost prezentat la Washington, tutunul este responsabil de un deces din cinci provocate de cancer, echivalentul a 1,4 milioane de decese pe an.


Europa, amenintata de o miniglaciatiune


In plina perioada de incalzire climatica, temperaturile in Europa scad incontinuu ajungând la ceea ce specialistii numesc „miniglaciatiune“. In medie, coloana de mercur pe Batrânul Continent a pierdut intre trei si sase grade, in functie de regiuni. Fenomenul a fost analizat pe larg de cotidianul francez Le Monde. Potrivit ziarului parizian, climatologii pun aceasta racire pe seama varsarii de apa dulce in Oceanul Atlantic.


Jennifer Lopez – acuzata de vrajitorie


Chiar daca o decizie judiciara i-a interzis sa faca dezvaluiri ce ar putea afecta reputatia fostei sale sotii, Jennifer Lopez, se pare ca Ojani Noa nu are intentia de a se opri. Dupa cum informeaza site-ul pipole.net, divortat de cântareata in anul 1998, Ojani o acuza pe aceasta de vrajitorie. Potrivit acestuia, Jennifer este o adepta a practicilor voodoo si a Santeria, o religie practicata in America de Sud.


„A facut vraji mai multor persoane precum Sean «Diddy» Combs, Cris Judd, cel de-al doilea sot al sau, si chiar lui Marc Anthony, actualul sot“, a declarat Ojani Noa intr-un interviu acordat publicatiei New York Daily News.


Lindsay Lohan nu poate sa fie fidela


Actrita si cântareata Lindsay Lohan, de 19 ani, a declarat ca nu poate sa fie fidela in relatia de cuplu, informeaza site-ul terra.com. „Mereu m-am transformat intr-un barbat in relatiile mele. Niciodata nu am reusit sa tin o relatie. Mereu exista persoane de care ma indragostesc in timp ce sunt cu altcineva“, a marturisit tânara artista pentru revista Bazar. Lohan se justifica spunând ca este prea tânara pentru a sta cu un singur barbat. Dupa ce s-a despartit de Wilmer Valderrama, Lohan s-a intâlnit cu mai multe vedete, printre care Leonardo DiCaprio, Jared Leto si Colin Farrell.


Natalie Portman vrea sa-si educe copiii in spirit iudaic


Actrita Natalie Portman vrea sa-i invete pe viitorii ei copii preceptele religiei evreiesti. Dupa cum informeaza site-ul lecinema.ca, actrita vrea sa-si gaseasca un partener care sa fie la fel ca ea, evreu. Vedeta filmelor „Leon“ si „Vendetta“ este nascuta in Israel, insa familia sa a emigrat in Statele Unite ale Americii atunci când ea avea vârsta de trei ani. Actrita a precizat insa ca interesul ei pentru iudaism scade atunci când nu se afla in Israel.


„O prioritate pentru mine este aceea ca vreau sa-mi cresc copii in spirit iudaic. Este adevarat ca in ceea ce ma priveste ma simt mult mai evreica atunci când sunt in Israel“, a declarat Natalie Portman, de 25 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS