8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPiept de gâsca cu portocale

Piept de gâsca cu portocale

Ingrediente:


(pentru 5 portii)


– un kg de piept de gâsca dezosat;


-100 ml de ulei;


– 2 portocale;


– 200 g de struguri;


– 2 lamâi;


– 10 ml de coniac;


– pasta de tomate;


– sos Bigarad;


– sare;


– o lingurita de amidon;


Mod de preparare:


Reusita acestui fel de mâncare consta in prepararea sosului Bigarad. Se amesteca zaharul cu otetul, se caramelizeaza si se stinge cu vin alb sec, zeama de lamâie si portocale, dupa care se gusta. Se leaga cu o lingurita de amidon si se adauga câteva picaturi de coniac, dupa gust. Pieptul de gâsca se frige la cuptor aproximativ 30 de minute, având grija sa ramâna suculent. Dupa ce se raceste, se taie in felii potrivite, peste ele se pune garnitura de felii de portocale, sosul Bigarad si se orneaza cu boabe de struguri. Este o reteta mai pretentioasa, care se prepara, de obicei, pentru mese festive sau pentru ocazii speciale.


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS