10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPredealul, optiune pentru canicula

Predealul, optiune pentru canicula

Statiunea Predeal este renumita si cautata de turistii din tara si de peste hotare pentru multiplele posibilitati pe care le ofera pentru odihna, vacante si turism. Ea este situata in zona izvoarelor Prahovei si Timisului, inconjurata de Muntii Bârsei si Bucegi.


Predealul este o statiune situata la altitudinea de 1.060 m si este deschisa tot anul. Ea este foarte aproape de zona izvoarelor Prahovei si Timisului si este inconjurata de Muntii Bârsei, Bucegi si Baiului. Predealul dispune de hoteluri, vile, restaurante de diferite categorii, are telescaun, piscina acoperita si patinoar. Iar pentru sezonul rece pune la dispozitia turistilor pârtii de schi cu diferite grade de dificultate si lungimi.


Unul dintre hotelurile care va poate gazdui pentru petrecerea timpului liber in statiunea Predeal este Rozmarin, care are trei stele. Acesta este situat la intrarea in statiune si dispune de restaurant, parcare, sala de conferinte, piscina, lift, sala de fitness, masaj si jacuzzi. Camerele sunt dotate cu televizor (televiziune prin satelit), balcon si minibar.


In ofertele agentiilor de turism din Craiova sunt cuprinse si oferte pentru petrecerea week-end-ului la acest hotel. Pachetul „Week-end 2+1 anytime“ include cazare trei nopti in camera dubla, mic dejun, o cina romantica in restaurant si rezervare de masa in Disco Club Rozmarin, acces gratuit la Rozmarin Club, acces liber la sala de fitness si sauna, iar sala de jocuri este pusa tot gratuit la dispozitia clientilor. Puteti participa la proiectii de filme pe suport DVD si dispuneti de reducere cu 20% pentru inchirieri de mountain-bike si ATV. Preturile pentru acest pachet incep de la 69 de euro de persoana/pachet.


Alta optiune pentru cazare este hotelul Belvedere, de trei stele, care este situat la 1.110 m altitudine, pe vârful Cioplea. Hotelul dispune de restaurant, terasa, braserie, parcare, sala de fitness, sauna, sala de conferinte si patru sali de tratative. Facilitatile de care dispuneti in camere se ridica si aici la asteptarile unui hotel de trei stele. Belvedere dispune de 269 de locuri de cazare in apartamente, camere single, camere duble si triple dotate cu televizor, frigider, minibar si telefon. Pretul pentru o noapte de cazare intr-o camera dubla incepe de la 105 RON de persoana si include mic dejun.


Hotelul Hera, de trei stele, este alta locatie care va asteapta in statiunea Predeal. Este situat pe culmea ce desparte Valea Prahovei de Valea Timisului, intre masivele muntoase Bucegi, Postavaru, Piatra Mare si Clabucet, si ofera o panorama deosebita pentru iubitorii muntelui. Hotelul are un restaurant de 80 de locuri, parcare si un centru de recreere care dispune de piscina acoperita si doua saune, plus o sala de conferinte. Cele 20 de apartamente si patru garsoniere ale hotelului sunt dotate cu televiziune prin cablu, telefon si bucatarie utilata complet. Atât in apartament, cât si in garsoniera pot fi acceptate pentru cazare pâna la patru persoane. Pretul pentru o noapte de cazare la acest hotel incepe de la 24 de euro de persoana si include micul dejun.


Obiective turistice


Statiunea Predeal este si un important punct de plecare in excursii. Puteti vizita statiunea Pârâul Rece, care se afla la câtiva kilometri de Predeal, la o altitudine de 1.000 m. Beneficiind de un cadru natural pitoresc, aceasta este excelenta pentru excursii. In statiune se afla si Manastirea Predeal (1774, reconstruita in 1820), care mai este cunoscuta si sub numele de „Metocul din Predeal“. Schitul care era amplasat pe locul actualei manastiri a ars in intregime in anul 1778, in timpul razboiului ruso-turc. Dupa 30 de ani, schitul de la poalele muntelui Clabucetul Taurului a fost refacut, iar in 1835 i s-a adaugat o biserica. Astazi, in incinta manastirii turistii pot vizita Biserica de piatra „Sfântul Nicolae“, ridicata in 1819. Alte obiective turistice sunt Monumentul Eroilor (1916) si Monumentul poetului Mihai Saulescu, erou cazut in primul razboi mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS