16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Seminar pentru reducerea poluarii


Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM) din România si Bulgaria (care-si desfasoara activitatea in sectoarele producatoare de alimente, bauturi, distributie, comert si servicii de alimentatie publica) trebuie sa se alinieze la standardale UE. „IMM-urile dintre cele doua state trebuie sa utilizeze tehnologii de productie nepoluante in industria alimentara. Acestia trebuie sa ajunga la zi cu tehnologia de productie“, a declarat ieri Nicolae Cuta, vicepresedintele Asociatiei Ecologice Gaia, la conferinta de presa care a precedat seminarul cu tema „Consecintele poluarii cu ape reziduale rezultate din industria alimentara“. (A.H.)


Limitatoare de viteza in Târgu Jiu


Soferii va trebui sa reduca viteza masinilor atunci când vor trece prin dreptul trecerilor de pietoni de pe strazile aglomerate din Târgu Jiu. Primaria a inceput de ieri montarea unor benzi din cauciuc inainte de trecerile de pieteni. Ionut Jilaveanu, seful Serviciului de Gospodarie Comunala din cadrul Primariei Târgu Jiu, spune ca, pentru inceput, limitatoarele vor fi montate in trei zone: Liceul nr. 2, Piata Mare si Parchetul de pe lânga Judecatoria Târgu Jiu. (A.I.)


Opt voluntari s-au pregatit la Primaria Târgu Jiu


O noua serie de voluntari a terminat stagiul de pregatire la Primaria Târgu Jiu. Opt tineri au lucrat cot la cot cu functionarii Primariei Târgu Jiu. Acestia au primit, ieri, diplome din partea primarului Florin Circiumaru. „Suntem foarte multumiti de activitatea lor. Consider ca au avut ce invata“, a spus Florin Cârciumaru. Acesta este al doilea grup de voluntari care efectueaza un stagiu de pregatire la Primaria Târgu Jiu. Constantin Cretan, purtatorul de cuvânt al primariei, a precizat ca voluntarii vor avea un atu in cazul in care vor fi scoase posturi la concurs in cadrul institutiei. (A.I.)


Minerii din Valea Jiului vor da mai mult carbune


Minerii din Valea Jiului vor avea de scos mai mult carbune pentru Termocentralele Mintia si Paroseni, care si-au redus considerabil stocul existent. Reprezentantii Termoelectrica au solicitat Companiei Nationale a Huilei Petrosani majorarea productiei cu aproximativ un milion de tone de huila. In prezent, stocul de carbune energetic de la Termocentrala Mintia este de circa 147.000 de tone. Compania Nationala a Huilei Petrosani trebuie sa livreze in acest an 3,36 milioane de tone de carbune, principalii beneficiari fiind Termocentralele Mintia si Paroseni. (D.M.)


Jandarmii ii vor proteja pe ortaci


La mitingul mineresc de la sfârsitul acestei saptamâni, ortacii din toata tara vor fi escortati de importante forte de ordine. Timp de trei ore, cât va tine marsul minerilor, in Petrosani comercializarea bauturilor alcoolice va fi interzisa, iar barurile inchise. Traseul pe care urmeaza sa-l strabata minerii este cartierul Aeroport – Compania Nationala a Huilei – Piata Victoriei.


La miting si-au anuntat participarea peste 5.000 de mineri, majoritatea din Gorj, cei din Valea Jiului fiind din cadrul Uniunii Sindicatelor Mine si Energie. Potrivit lui Marin Condescu vor veni mineri din Vâlcea, Mehedinti, Motru, Rovinari, Baia Mare, Brad, Ploiesti, Deva. (D.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS