27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBelara, o pilula-minune

Belara, o pilula-minune

Anticonceptional, pentru silueta, piele si podoaba capilara. Totul intr-o singura pilula. Se numeste Belara, insa circula si sub numele de „Beauty Pill“, in traducere „pilula frumusetii“. Medicamentul a fost lansat recent pe piata europeana.


Acesta este singurul anticonceptional derivat de la progesteronul natural, produs de organism, rezultatul combinatiei dintre doua molecule: clormadinon acetat si etinilestradiol. Pe lânga o ridicata eficacitate anticonceptionala, de 99 la suta, acest medicament respecta echilibrul biologic (nu duce la acumularea de kilograme) si, cum au explicat specialistii, are o serie de efecte pozitive si asupra epidermei si a podoabei capilare. „Intr-un studiu clinic realizat pe 2.620 de femei, dupa 12 luni s-a constatat ca 84 la suta isi mentineau greutatea neschimbata si prezentau chiar si o usoara reducere de kilograme“, a spus Gian Benedetto Melis, medic ginecolog la Universitatea din Cagliari. In plus, e evidenta reducerea acneei si a productiei excesive de grasimi la nivelul pielii, rezultate confirmate si de un studiu realizat pe un esantion de 21.820 de femei, conform caruia podoaba capilara se normalizeaza. Tocmai datorita efectului benefic asupra epidermei si a parului, produsul pare ideal pentru adolescenti, deseori victime ale seboreei.


Avantajele si dezavantajele „pilulei-minune“


In ciuda faptului ca in general acestei pilule ii sunt recunoscute calitatile benefice, cum ar fi de exemplu reducerea riscului de aparitie a unei tumori ovariene, protejarea impotriva acneei si a hirsutismului, atenuarea durerii provocate de endometrioza si prevenirea metroragiilor disfunctionale, efectele colaterale sunt cruciale pentru continuarea terapiei. Dintre efectele secundare, amintim cefaleea si o retentie redusa de apa. In ciuda faptului ca medicamentul este deja folosit de milioane de femei din toata lumea, pastila nu se bucura de prea multa popularitate in Italia, unde doar 20 la suta dintre femei au apelat la Belara, si nici in Grecia sau Polonia, unde pastilele anticonceptionale nu sunt tocmai apreciate. Mai mult chiar, pentru multe mame cu fete adolescente, astfel de pastile sunt „medicamentul diavolului“. Iata de ce, cred specialistii, este necesar sa renuntam la orice fel de prejudecati si sa sprijinim introducerea programelor de informare sexuala in scoli. In opinia cercetatorilor, o data cu cunoasterea metodelor de protejare, scade si numarul avorturilor, iar asta este important mai ales pentru adolescenti, cei mai tentati de relatiile neprotejate. Potrivit unui studiu european, in medie, tinerele incep sa ia anticonceptionale la 17 ani. Pe lânga adolescente, alta grupa de vârsta la care sarcinile nedorite sunt frecvente sunt femeile de peste 40 de ani, care cred ca nu mai sunt atât de fertile si din acest motiv nu se protejeaza in timpul raporturilor sexuale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS