6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Adio, cearcane!

Cu o ingrijire adecvata, momentul aparitiei inesteticelor cearcane sau pungi de sub ochi poate fi amânat. Dumneavoastra stiti care sunt regulile de baza ale ingrijirii zonei din jurul ochilor?


Cearcanele apar in general din cauza oboselii, dar pot fi si ereditare sau consecinte ale unor afectiuni interne. De aceea, chiar daca sunteti in vacanta, nu ar trebui sa va neglijati somnul de frumusete (opt ore pe noapte ar fi suficient). In plus, pentru o buna functionare a rinichilor este indicat sa consumati in jur de doi litri de lichide pe zi. Chiar daca pielea din jurul ochilor arata fina si ingrijita, aceasta trebuie sa beneficieze de ingrijire zilnica. Adica, pe lânga demachiat, care trebuie executat in fiecare dimineata si seara cu un produs special creat pentru ochi, nu trebuie sa uitati nici de creme.


„Zona din jurul ochilor necesita o ingrijire speciala pentru a nu rezulta cearcane, pleoape umflate sau saculete lacrimale“, a spus Alina Obirsie, cosmeticiana la Stefany, un salon de infrumusetare recent aparut pe piata craioveana. Cremele de ochi se aleg in functie de vârsta dumneavoastra, fie antirid, fie hidratante.


„Cremele de ochi au diferite efecte: unele umplu micile riduri ale pielii, iar altele au un efect protector, deoarece se asaza intr-un strat subtire pe piele, asigurându-i substantele speciale si regeneratoare de care are nevoie“, a precizat Alina Obirsie. Foarte important este si felul in care aplicati produsul cosmetic de ingrijire a ochilor.


Solutii naturiste, la indemâna tuturor


Crema se aplica dimineata si seara, intotdeauna in aceeasi directie: din interior spre unghiul exterior al ochiului, pe sub ochi si apoi spre nas. Pielea din jurul ochilor se mângâie delicat, fara a o trage sau a o intinde.


In cazul in care aveti deja cearcane, nu trebuie sa disperati pentru ca un machiaj corect realizat va poate salva. Anticearcanul trebuie sa fie de aceeasi nuanta cu fondul de ten si se va folosi numai dupa ce anterior ati aplicat o crema hidratanta. „Pentru a ascunde cearcanele sau pungile de sub ochi este indicat sa se foloseasca farduri lichide, iar rimelul sa se aplice doar pe pleoapa superioara“, a precizat Alina Obirsie.


De asemenea, compresele cu diferite infuzii pot calma ochii rosii si extenuati sau pleoapele inflamate. Cosmeticiana de la Stefany va propune si o serie de retete naturiste, care au rolul de a combate cearcanele. Aplicati, timp de zece minute, pe ochi doua bucatele de vata inmuiate in extract de musetel diluat sau in ceai negru. Efectul este garantat, iar dupa indepartarea compreselor este indicat sa aplicati o crema in jurul ochilor. Acelasi efect il au si feliile de castravete sau de cartof crud, aplicate pe ochi dupa ce anterior au fost tinute câteva minute la frigider.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS