10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAmbient, modernitate si stil

Ambient, modernitate si stil

Un apartament reamenajat si usor reconfigurat pentru a obtine mai mult spatiu, cu zone aerisite, fluide, care comunica liber, poate crea o atmosfera calda si primitoare. La acest rezultat se ajunge prin finisaje in nuante de crem si oranj, iar decorul tineresc se datoreaza mobilierului modern si dotarilor de ultima ora.


Nimic nu poate fi la voia intâmplarii, iar calitatea pieselor alese pentru a decora locuinta trebuie sa primeze. Majoritatea proprietarilor isi doresc un decor care sa impresioneze nu prin opulenta, ci prin simplitate si eleganta si, mai ales, prin materiale de cea mai buna calitate. De aceea, atunci când vine timpul sa alegem mobilierul, putem cere sfatul designerilor. Orice locuinta, chiar si una extrem de spatioasa, trebuie sa fie impartita corespunzator pe niveluri: la demisol, spatiul poate fi destinat bucatariei, la parter se afla livingul si un grup sanitar, etajul poate fi alocat dormitorului matrimonial si baii care-l deserveste, iar la mansarda putem amplasa biroul, o zona de relaxare si un dormitor pentru oaspeti. Decorul poate fi definit de doua nuante contrastante, care se completeaza foarte bine si confera ambientului un plus de modernitate si stil. Din cele spuse de designeri, cu toate ca poate parea destul de greu de realizat, un decor bicolor este binevenit, reprezentând o provocare care da importanta oricarui detaliu.


Obiectele decorative intregesc decorul si-l pun in evidenta. In majoritatea incaperilor pot fi amplasate tablouri care inrameaza fotografii alb-negru ce pot reprezenta imagini din marile orase ale lumii – obiecte dragi care pot pune in valoare spatiul si-i confera o si mai mare personalitate.


Mobilier ireprosabil


Alte elemente care impresioneaza si dau o nota aparte locuintei sunt piesele de mobilier de o calitate ireprosabila, finisaje care se incadreaza ultimelor tendinte, obiectele decorative originale si pline de personalitate care intregesc decorul si finetea detaliilor.


Pentru mobilierul sufrageriei poate fi creata o nisa din gips-carton, iluminata cu spoturi. Acesta poate fi unitar estetic cu cel al bucatariei, respectând nuantele si natura materialelor: lemn si sticla sablata. Deasupra mesei se poate monta o lustra cu o forma placuta pentru a puncta si ilumina zona locului de luat masa. Dulapul dintr-un colt al sufrageriei poate masca de fapt frigiderul, iar in partea opusa pot fi amenajate rafturile barului. Usa culisanta realizata din lemn si plexiglas sablat poate avea dublu rol: de delimitare a spatiului si de decorare a peretelui alb pe care culiseaza. Un astfel de coltisor intim si personalizat de birou poate fi conceput chiar si pe spatiul destinat balconului. Usa culisanta ce delimiteaza sufrageria de camera de baie si dormitoare, migalos executata, poate fi creata cu doua scopuri: unul strict functional, de separare a spatiului, si altul decorativ. Atunci când usa nu este inchisa, ea imbraca peretele din apropierea nisei sufrageriei, dând senzatia existentei unui dulap.


Livingul aerisit se poate distinge printr-o eleganta a liniilor si formelor simple, iar zona de conversatie poate fi grupata in jurul masutei asezate pe un covor afgan original. Rafturile pentru carti – simple si decorative – pot contura prin liniile lor zidurile unde sunt asezate. Pentru a largi spatiul, si in living poate fi creata o astfel de nisa. Camera de zi poate fi si ea extrem de aerisita datorita mobilierului amplasat strategic. Covorul tesut manual poarta amprenta originii sale afgane. Zona de conversatie a camerei de zi poate fi observata prin aranjamentul canapelei si fotoliilor in jurul masutei. Dormitorul matrimonial poate fi, de asemenea, decorat simplu, dar cu efect.


Material realizat in colaborare cu revista Casa si biroul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS