11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte stiri

Archie – cel mai urât câine din lume


Archie, un câine chinezesc cu mot (Chinese Crested Dog), a fost desemnat cel mai urât câine din lume. Dupa cum informeaza cotidianul german Bild, ciudata creatura a câstigat mult râvnitul titlu la sfârsitul saptamânii trecute, la Sonoma-Marin Fair in Petaluma, California. Desi nu pornea cu prima sansa, Archie s-a impus clar in fata rivalilor sai, poate si datorita stapânei sale, Heather Peoples, care a avut grija ca patrupedul sau sa se prezinte in cea mai buna forma la concurs. Pentru calitatile sale „estetice“, Archie a primit un cec in valoare de 1.000 de dolari.


Perna „inteleapta“ pentru un somn mai bun


Cercetatorii japonezi au pus la punct o perna capabila sa ofere utilizatorului sfaturi pentru un somn bun. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, „Medicul somnului“, cum este numita perna, analizeaza obisnuintele celui care o foloseste si este capabila sa afiseze aproximativ 40 de sfaturi pe un ecran miniatural. Perna este echipata cu senzori care capteaza miscarile capului si corpului in scopul de a calcula numarul de ore de somn pe noapte. „Daca dormiti prost in timpul mai multor nopti, perna va va sugera de exemplu: «De ce nu incercati sa va destindeti putin in seara asta facând o baie»“, a declarat Naomi Adasi, vicepresedintele firmei Lofty, care va comercializa perna ce a fost conceputa de Institutul Japonez de Cercetari pentru Somn.


Vacanta pentru angajatii persecutati de sef


Cel mai mare sindicat din New York, AFL-CIO, a organizat un inedit concurs pentru toti angajatii persecutati de propriul sef. In cazul in care lucrati in New York si aveti un sef care va persecuta, nu va apreciaza munca, va tine peste program si va obliga sa munciti ca un nebun, este suficient sa accesati site-ul My bad boss si puteti câstiga o vacanta de vis. Tot ce trebuie sa faceti este va povestiti on line experienta si daca veti fi cel mai votat angajat stresat puteti câstiga un sejur departe de problemele de la serviciu. Pentru moment, pe site exista numeroase povesti ale unor angajati maltratati. Cea mai votata este cea a unei tinere din Pennsylvania, care lucreaza in domeniul graficii. Titlul povestii este „Ani risipiti“ si prezinta toate experientele dezastruoase ale tinerei, care, in cele din urma, s-au finalizat cu o concediere. Din motive legale, numele celor mai rai dintre sefi nu vor fi publicate pe net.


Kate Beckinsale a suferit de anorexie


Actrita Kate Beckinsale a suferit de grave tulburari alimentare atunci când avea 20 de ani. Dupa cum informeaza site-ul pipole.net, actrita britanica, eroina filmului „Underworld“, a inceput sa realizeze cât de periculoasa este anorexia in momentul in care ajunsese sa cântareasca doar 35 de kilograme.


„Când aveam 20 sau 21 de ani am trecut printr-o perioada foarte dificila. Am urmat o terapie de vreo patru ani, cinci zile pe saptamâna, pentru a pune capat acestei boli, care imi punea viata in pericol“, a declarat Kate Beckinsale, acum in vârsta de 32 de ani.


Warren Buffett face cea mai mare donatie din Statele Unite


Warren Buffett, cel mai bogat om din lume, dupa Bill Gates, va dona 37 de miliarde de dolari – peste 80 la suta din averea sa – fundatiilor conduse de bunul sau prieten, presedintele Microsoft, si de familia Buffett.


Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, acest gest reprezinta cea mai importanta donatie facuta vreodata de o singura persoana in Statele Unite.


Anuntul lui Buffett, de 75 de ani, a fost facut la doar câteva saptamâni dupa ce presedintele gigantului Microsoft a afirmat ca rolul sau in cadrul companiei software se va diminua in favoarea muncii caritabile.


Potrivit sursei citate, Gates, de 50 de ani, este unul dintre cei mai buni prieteni si un partener de nadejde al lui Buffett. Totodata, Gates indeplineste functia de director al companiei Berkshire Hathaway – unde investitiile majore au fost facute de Buffett. In acelasi timp, Buffett face parte din consiliul de administratie al Washington Post Co., impreuna cu sotia lui Gates, Melinda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS