10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDeStil - un local modern

DeStil – un local modern

Desi a aparut pe piata de profil de ceva vreme, mult timp mi-am propus sa vizitez localul DeStil Coffe & Pizzerie, iar saptamâna aceasta am si reusit sa gust câteva din preparatele servite acolo. 


Situat pe Calea Bucuresti, intre Lord’s si Rio, DeStil Coffe & Pizzerie este un local foarte modern si cu mult stil. Ceea ce mi-a atras atentia de indata ce am pasit inauntru au fost scaunele, o combinatie de crem cu maro, cu spatarele incrustate cu câte o ceasca cu cafea, evident fierbinte (dupa aburii ce ies din ea). Alt element ce se impune este candelabrul imens ce troneaza in mijlocul tavanului si care da clasa salii. De fapt, de la mobilier la pardoseala, candelabru, accesorii sau culoarea peretilor, toate dau impresia ca au fost alese cu multa grija. Cu toate acestea, am preferat sa servesc masa pe terasa – putin diferita ca stil de interior.


 Comanda vine in zece minute


 Terasa este compusa din câteva mese, astfel ca servirea nu lasa loc de comentarii, mai ales ca ospatarita e mereu prin apropiere si zâmbeste destul de mult. Meniul contine multe salate (vreo noua feluri), pizza (15 feluri) si paste (12 feluri – de la spaghete la tortellini si rigatonni). La acestea se adauga un platou pentru bere cu cârnati oltenesti, cârnati taranesti, cârnati de bere, crenvursti, sunca presata, bacon si cartofi la cuptor. Ca si desert, o varietate de clatite (cu dulceata; cu ciocolata; cu ciocolata si nuci; cu ciocolata si banane; cu ciocolata, nuci si banane; cu ciocolata si biscuiti). Cu toate ca am remarcat faptul ca in meniu existau si produse specifice (Salata Casei, Pizza Casei si Pastele Casei), am ales o Pizza Light cu sos de rosii, pui, ciuperci proaspete si cascaval, cu speranta ca poate contine mai putine calorii. Nu am ratat nici clatitele cu ciocolata, nuci si banane.


Ceea ce m-a surprins in mod deosebit e faptul ca mâncarea mi-a fost adusa in vreo zece minute dupa ce am comandat-o. Am mai remarcat si tacâmurile – bine ascutite si cu forme interesante.


 Mâncare gustoasa, dar cam… saraca


 Pizza as caracteriza-o ca fiind gustoasa – cu blat pufos si foarte mult cascaval. Nu acelasi lucru pot spune despre cantitatea de pui si de ciuperci, care a fost destul de mica.


In ceea ce priveste clatitele, doua la numar, acestea au fost gustoase si bine facute. Problema lor – aceeasi ca si la pizza – umplutura cam saraca: câteva bucatele de nuci, vreo doua feliute subtiri-subtiri de banana si un strat foarte fin de ciocolata. Preturile la mâncare sunt nici prea-prea, nici foarte-foarte, adica normale pentru un local de talia sa (salate – 10-15 RON, pizza – pâna la 17 RON, paste 12-15 RON, clatite 6-7 RON).


Dupa ce am achitat nota, am vizitat si baia, pe care am gasit-o curata si extrem de interesanta – cu pereti ce dadeau impresia a fi construiti din pietre de râu lacuite, cu oglinzi mari in holul de la intrare. Am apreciat insa inca o data bunul-gust al designerului si am plecat cu o impresie buna.


„DeStil Coffe & Pizzerie“ – Calificative


Calitatea preparatelor ***


Comportamentul personalului ***


Atmosfera ***


Preturi **


Curatenie ***


Legenda calificative


Calitatea preparatelor


**** te lingi pe degete


*** gustoasa


** nu am murit mâncând-o


* doar daca esti mort de foame


Comportamentul personalului


**** omniprezent


*** aproape „indiscret“


** indiferent


* „absent“


Atmosfera


**** ca intre prieteni


*** de bun gust


** relaxanta


* obositoare


Preturi


**** pentru VIP-uri


*** in ziua de salariu


** acceptabil


* pentru orice buzunar


Curatenie


**** „farmacie“


*** curat


** satisfacator


* mai bine abtine-te


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS