10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSt. Tropez - statiunea celor bogati si faimosi

St. Tropez – statiunea celor bogati si faimosi

St. Tropez, orasul odata adormit, a devenit extrem de popular in anii ’50 datorita celebritatii frumoasei actrite Brigitte Bardot. Filmul sau „Si Dumnezeu a creat femeia“ a atras sute de tineri in aceasta regiune transformând-o, aproape peste noapte, in statiunea celor bogati si faimosi.


Orasul a primit numele unui martir crestin, in fiecare an edilii organizând o parada in cinstea lui. De asemenea, St. Tropez este leaganul mai multor artisti cunoscuti, cum sunt Matisse si Paul Signac, care si-au regasit inspiratia in farmecul acestei zone.


In timpul celui de-al doilea razboi mondial, regiunea a fost bombardata, acolo aflându-se unul dintre aeroporturile militare ale Aliatilor. Cu toate acestea, majoritatea obiectivelor turistice au supravietuit, orasul fiind, in prezent, unul dintre cele mai atragatoare din lume.


Printre principalele puncte de atractie se numara Muzeul „Annonciade“ – o adevarata oaza pentru iubitorii de arta – cu colectii de tablouri realizate de Derain si Signac. Multe dintre peisajele pictate le puteti recunoaste cu usurinta, ele fiind inspirate chiar de aceasta zona. Nu trebuie uitat Muzeul Naval, situat in interiorul unei citadele din secolul al XVI-lea, care vegheaza peste portul orasului. De asemenea, portul Grimaud va ofera o experienta de neuitat, având case de piatra si fântâni cu o arhitectura unica, toate ridicate in jurul unei bisericute. In plus, magazinele de antichitati si târgurile din zona fac intreaga calatorie mai placuta.


Restaurante cochete cu mâncaruri delicioase


In ceea ce priveste restaurantele, puteti incerca „La Pate Tropezienne“, situat pe strada Sibilli; acest local este faimos pentru decorul unic si meniurile delicioase, cele mai multe pe baza de paste fainoase. Urmeaza „Café de Paris“, amplasat in mijlocul portului. Acolo veti gasi canapele invelite in catifea si candelabre cu cristal, care ofera clientilor o ambianta unica. Un loc un pic mai familiar este „Bodega de Papagayo“, restaurant situat in portul vechi, care este frecventat de localnici. Insa, tot acolo, puteti gasi si câteva celebritati; in fond, urmarirea vedetelor este unul dintre principalele „sporturi“ ale zonei.


Dintre baruri si cluburi, cel mai cautat este „L’Empire“ – un local sofisticat unde turistii nu au cum sa se plictiseasca. Decorul si muzica in surdina sunt preludiul perfect pentru o seara de vis, in compania persoanei iubite. Daca sunteti in cautarea distractiei, clubul „Le Papagayo“ este locul cel mai potrivit. Acolo se aduna majoritatea tinerilor din port, creând in fiecare noapte o atmosfera incendiara.


Plaje de vis


Dar nu se poate sa ajungeti in St. Tropez fara sa vizitati plajele din apropiere. Daca se intâmpla sa ajungeti pe plaja „Pampelonne“, situata in apropierea orasului, puteti renunta la costumul de baie si sa va bucurati in voie de razele fierbinti ale soarelui si mângâierea nisipului fin. In cazul in care nu aveti suficient timp de petrecut in zona, alegeti plaja „Graniers“. La numai zece minute de vechiul port, veti gasi un loc de vis, neaglomerat, unde va puteti bucura de o dupa-amiaza linistita.


Pentru cei lipsiti de prejudecati exista o insula dedicata nudistilor – Ile du Levant. Acolo se aduna in fiecare an iubitorii de soare si nisip, având la dispozitie nenumarate plaje.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS