11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinChez Nous - un loc aparte

Chez Nous – un loc aparte

In Craiova, exista doua tipuri de terase – cele cu vedere la strada, situate in special in centru, si cele din curti, amenajate in stil rustic, cu scaune de lemn si rogojini pe pereti/garduri. Majoritatea abunda insa in verdeata.


Terasa Chez Nous, situata pe strada Traian Demetrescu, la numarul 8, este putin diferita. Desi se afla in spatele localului, terasa te duce cu gândul mai degraba la o strada mica si ingusta, marginita de o parte si de alta cu case de diverse culori asezate una lânga alta, pe care proprietarul s-a gândit sa aseze mesele si sa porneasca o afacere cu vad comercial.


Ici-colo, terasa Chez Nous e presarata cu lampadare care m-au dus cu gândul la zona din jurul Pietei Unirii din Timisoara (s-a pastrat arhitectura caselor, iar terasele ocupa trotuarele si o parte din strada). Nu pot insa sa ma abtin sa nu remarc o izbitoare asemanare cu strada Unirii din Craiova anului 1923, pe care am vazut-o de curând pe internet.


Ospatarii sunt amabili, iar meniul te anunta la ce sa te astepti


La terasa Chez Nous, ospatarii sunt amabili, când intri sau parasesti terasa se ridica si saluta. Servirea, la rândul ei, e buna. Spre surprinderea mea, in momentul când am ales aperitivul cald (gustarea marinarului – cu crochete de peste, ciuperci umplute si tarta cu scoici) am fost anuntata ca prepararea sa va dura peste 20 de minute. Drept urmare, m-am orientat catre gustarea bucatarului – un platou frumos ornat, plin cu crochete de cascaval, ficatei in bacon si pachetele cu carne. Caracterizarea facuta in meniu se potriveste de minune cu ce am primit – „cascavalul se intinde in fire ce se astern catre ficatei sfârâind. Pachetelele te surprind prin culoare, aroma si gust. Trebuie sa-ti clatesti gura cu un vinisor ca sa o iei de la capat“. Am renuntat la vin, dar am remarcat faptul ca in meniu, in dreptul fiecarui preparat, e trecuta si bautura potrivita.


Ceva de obiectat?


Ceafa cu pastrama la gratar este, la rândul ei, delicioasa si e insotita de cartofi picanti si salata verde cu sos de smântâna. Poti insa schimba oricând salata si cartofii cu alte garnituri.


Si cum o masa copioasa nu se poate incheia decât cu un desert, am optat pentru Zuppa Engleza – „piscoturi mici, burghezi englezi, parfumati cu… cherry, of course, imbracati cu un lorden de crema aromata si cu melon de ciocolata“ – un deliciu nerecomandat conducatorilor auto, bineinteles. In ce priveste preturile, le-as caracteriza ca fiind potrivite pentru orice zi a lunii, mai ales ca restaurantul are si un meniu fix, zilnic, al carui pret poate fi uneori chiar mai mic de 10 RON. Am remarcat insa in mod special suma fixa de 5 RON aplicata dulciurilor (zuppa engleza, pere la gratar cu inghetata, salata de fructe). Desi am fost sfatuita sa verific nota inainte de a plati, nu am remarcat nimic in neregula la ea.


Nu ar strica un nou strat de vopsea pe ici, pe colo si ceva mai multa curatenie la baie. In rest, numai de bine, astfel ca am hotarât sa revin, mai ales ca, potrivit meniului, când voi reveni voi avea ocazia sa fiu intâmpinata cu preparate noi, iar potrivit ospatarului, „orice e posibil“.


Chez Nous – Calificative


Calitatea preparatelor ****


Comportamentul personalului ***


Atmosfera ***


Preturi **


Curatenie **


Legenda calificative


Calitatea preparatelor


**** te lingi pe degete


*** gustoasa


** nu am murit mâncând-o


* doar daca esti mort de foame


Comportamentul personalului


**** omniprezent


*** aproape „indiscret“


** indiferent


* „absent“


Atmosfera


**** ca intre prieteni


*** de bun gust


** relaxanta


* obositoare


Preturi


**** pentru VIP-uri


*** in ziua de salariu


** acceptabil


* pentru orice buzunar


Curatenie


**** „farmacie“


*** curat


** satisfacator


* mai bine abtine-te

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS