Acasă Sport Scurte stiri

Scurte stiri

Roland Garros (m). Din nou Nadal


Finala turneului masculin de tenis de la Roland Garros, disputata ieri intre cei mai buni jucatori din lume, i-a revenit lui Rafael Nadal. Tenismanul spaniol de 20 de ani i-a venit din nou de hac lui Roger Federer, elvetianul neavând la activ nici o victorie in fata ibericului, pe zgura. Nadal a pierdut primul set de o maniera categorica, 1-6, insa a revenit formidabil in urmatoarele. Si-a luat revansa in setul secund, pe care l-a câstigat tot cu 6-1, si s-a impus cu 6-4, 7-6 (4) in celelalte doua, pastrându-si trofeul cucerit in urma cu un an. Nimeni nu a reusit pâna acum sa câstige un titlu de Mare Slem la prima participare (2005) si sa recidiveze anul urmator, cum nimeni nu a mai obtinut 60 de victorii consecutive pe zgura. Mai mult, pâna ieri, nici un alt tenisman nu l-a dominat de o asemenea maniera pe „extraterestrul“ Roger Federer. Nadal s-a ales dupa acest succes cu aproape un milion de euro si a inceput cursa de urmarire a lui Federer pentru primul loc in ierarhia ATP. (M.A.)


Roland Garros (f). Henin a reusit tripla


Pentru a treia oara in cariera sa, jucatoarea belgiana de tenis Justine Henin-Hardenne, desemnata a cincea favorita a competitiei, a câstigat turneul de la Roland Garros, dupa ce a invins-o in finala, cu 6-4, 6-4, pe rusoaica Svetlana Kuznetzova (nr. 8). Acesta este al cincilea titlu de Mare Slem al belgiencei de 24 de ani, dupa succesele obtinute tot la Paris, in 2003 si 2005, la US Open (2003) si la Australian Open (2004). Henin este prima jucatoare care câstiga la Roland Garros fara sa piarda vreun set, dupa spaniola Arantxa Sanchez (1994). De asemenea, fosta lidera mondiala, careia acest succes i-a adus un cec de 940.000 de euro, este prima jucatoare care isi pastreaza titlul cucerit anul precedent, dupa Steffi Graf, in 1996. In competitia feminina de dublu s-a impus perechea Lisa Raymond (SUA) / Samantha Stosur (Australia, nr. 1), care a invins cu 6-3, 6-2 tandemul Daniela Hantuchova (Slovacia) / Ai Sugiyama (Japonia, nr. 5). (M.A.)


Roland Garros (dublu). A triumfat tandemul Bjorkman – Mirnyi.


Competitia de dublu a turneului de Mare Slem de la Roland Garros a fost câstigata de favoritii numarul doi, suedezul Jonas Bjorkman si bielorusul Max Mirnyi, care s-au impus in finala in fata celei mai bune perechi din lume, gemenii americani Bob si Mike Bryan. Bjorkman si Mirnyi au reusit primul lor titlu in comun, câstigând disputa cu americanii in trei seturi, 2-6, 6-1, 6-4, dupa o ora si 33 de minute de joc. La 33 de ani, Jonas Bjorkman are un palmares impresionant la dublu, 39 de titluri plus sapte de Mare Slem, obtinute cu 14 parteneri diferiti, insa acesta are o savoare speciala, fiind primul pe zgura pariziana, dupa finala pierduta in 1994, alaturi de compatriotul sau Jan Apell. In semifinale, Bob si Mike Bryan trecusera de tandemul Andrei Pavel / Alexander Waske cu 6-3, 7-6 (6). (M.A.)


Handbal (m), barajul pentru CM. România a pierdut la limita


Selectionata de handbal masculin a României a fost invinsa, la Bucuresti, de Norvegia, cu scorul de 30-29 (15-14), in prima mansa a barajului de calificare la Campionatul Mondial din 2007. Elevii lui Lucian Râsnita au avut multe momente bune de joc, conducând de câteva ori la diferente de trei-patru goluri, insa au existat si caderi inexplicabile, care au permis nordicilor sa revina. In ultimul minut, Georgescu a ratat o aruncare de la 7 metri, la scorul de 29-29, iar la faza urmatoare Norvegia a marcat golul victoriei. Cei mai buni tricolori au fost Toma (11 goluri), Jurca (7) si Pârâianu (5). Mansa retur va avea loc la Stavanger, pe 17 iunie. (M.A.)


Formula 1, MP al Marii Britanii. A câstigat Alonso


Plecat din pole-position, pentru a patra oara consecutiv, Fernando Alonso (Renault) n-a avut rival pe circuitul de la Silverstone, in Marele Premiu al Marii Britanii, a opta etapa a CM de Formula 1. Spaniolul a terminat cursa cu un avans de 13,9 secunde fata de Michael Schumacher (Ferrari) si de 18,6 secunde fata de Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes). Prin victoria din Anglia, Alonso si-a marit avansul in clasamentul general al pilotilor, având acum cu 23 de puncte mai mult decât „Schumi“. In debutul cursei, monoposturile lui Ralf Schumacher (Toyota) si Mark Webber (Williams-Cosworth) s-au acrosat, ambii piloti fiind obligati sa abandoneze. De asemenea, in turul noua, un tete-a-queue l-a determinat pe Jenson Button (Honda) sa traga si el pe dreapta. Urmatoarea etapa va avea loc pe 25 iunie, la Montreal. (M.A.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version