11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

De pe Pamânt, este intotdeauna vizibila aceeasi fata a Lunii.


Fluxul si refluxul se afla in legatura directa cu fazele si mersul Lunii. Forta gravitationala a Lunii – mult mai redusa decât cea a Pamântului, are efect nu numai asupra apelor din ocean, ci asupra oricaror obiecte de pe Pamânt. Cele mai puternice maree au loc in perioadele de luna plina si luna noua, când Soarele, Luna si Pamântul se afla pe aceeasi linie.


Riscurile unei operatii chirurgicale cresc in perioadele de luna in descrestere.


Daca plantati copaci sau alte plante in perioadele in care luna este in crestere (intre luna noua si luna plina), planta se va prinde si se va dezvolta sanatos. Acelasi lucru este valabil in cazul in care recoltati frunze si parti din plante pe care le transplantati sau le puneti la prins in alte recipiente. Nu mutati plantele de casa in noi ghivece sau pamânt nou in perioadele cu luna in descrestere! De acelasi lucru trebuie sa tineti cont daca va ocupati de agricultura: nu semanati când luna e in descrestere.


Daca va tundeti parul sau unghiile in perioadele in care luna este in crestere (intre luna noua si luna plina), va asigurati o crestere si o regenerare naturala foarte buna a acestora.


In lunile august si septembrie se inregistreaza mai multe nasteri decât in celelalte luni. Aceasta inseamna ca femeile au ramas insarcinate in decembrie-ianuarie. Potrivit statisticilor, cele mai multe femei aleg sa ramâna insarcinate in perioada de iarna, pentru ca in anotimpul rece pot duce mai usor sarcina si se pot odihni mai bine.


Din punct de vedere fizic, o femeie este apta de a naste treizeci si cinci de copii de-a lungul vietii.


In momentul primei respiratii, un nou-nascut trebuie sa inspire cam de cincizeci de ori mai puternic decât un adult.


Mai mult de jumatate din greutatea pe care o are copilul la nastere este câstigata in timpul ultimelor sase-opt saptamâni de sarcina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU