10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte stiri

Cearta zilnica – secretul longevitatii


Cel mai longeviv cuplu casatorit din Marea Britanie a dezvaluit secretul reusitei sale – certurile zilnice. Dupa cum informeaza site-ul Ananova, Frank si Anita Milford au sarbatorit recent cea de-a 78-a aniversare a casatoriei. Cu aceasta ocazie, Frank, de 98 de ani, a declarat: „Nu suntem mereu de acord cu lucrurile pe care le facem sau le discutam, astfel ca avem mici certuri in fiecare zi. Dar acestea trec foarte repede. Important este faptul ca ne ajutam reciproc si suntem alaturi unul de celalalt“. Potrivit sursei citate, cei doi britanici planuiesc sa depaseasca recordul celei mai longevive casnicii inregistrate vreodata in Marea Britanie, care a durat 80 de ani. Anita, de 97 de ani, a precizat: „Avem sanse sa ne implinim acest vis. In zilele noastre, mariajele nu mai sunt de durata“. Frank si Anita s-au cunoscut in Plymouth, Devon, casatoria lor fiind inregistrata pe 26 mai 1928, la Registrul Starii Civile din Torpoint.


Suspecta salvata de fantoma victimei


Doua scrisori „dictate“ de o fantoma au condus la achitarea unei brazilience acuzate de crima. Dupa cum informeaza site-ul Ananova, „documentele“, scrise de un mediu care sustine ca au fost dictate chiar de victima, au fost folosite pe post de dovezi la procesul acuzatei, desfasurat in Viamao. Mediul a pretins ca spiritul i-ar fi dezvaluit ca femeia acuzata de crima era nevinovata. In urma acestei „revelatii“, juriul impresionat a declarat-o pe Lara Marques Barcelos, de 63 de ani, „nevinovata“ de uciderea lui Ercy da Silva Cardoso. Potrivit sursei citate, acesta fusese impuscat mortal in locuinta sa, in 2003. In acea perioada, Barcelos era iubita victimei. Ea a fost suspectata de crima pentru ca partenerul sau intentiona sa o paraseasca.


Cocteil „la inaltime“


Un barman croat a preparat un cocteil „la inaltime“, in cadere libera, de la 3.000 de metri. Dupa cum informeaza Ananova, bautura inedita, numita „Aripile lui Zadar“, se bazeaza pe lichiorul local „Maraschino“. Cocteilul este turnat intr-un shaker, pe masura ce barmanul face câteva cascadorii. Amestecul este racit instantaneu la contactul shakerului cu aerul si servit doritorilor la aterizare. Creatorul cocteilului, Ante Butic, care obisnuieste sa serveasca bauturi clientilor de pe plaja Zadar, a declarat: „Amestecul la o asemenea altitudine ofera bauturii o aroma deosebita. Cocteilul a devenit foarte popular, intregul serviciu fiind sponsorizat de consiliul local pentru turism“.


Mira Sorvino a nascut un baietel


Actrita americana Mira Sorvino a nascut un baietel, al doilea copil cu sotul ei Christopher Backus. „Da, este adevarat, Mira a nascut“, a confirmat Ed Choi, purtatorul de cuvânt al actritei. Potrivit revistei People, micutul Johnny s-a nascut luni dupa-amiaza la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles. Mira Sorvino, de 38 de ani, a fost recompensata cu un premiu Oscar pentru rolul sau din filmul „Mighty Aphrodite“, al lui Woody Allen. Ea s-a casatorit cu Backus, cu 14 ani mai tânar, in vara anului 2004. Fetita cuplului, Mattea, s-a nascut in noiembrie 2004.


Ben Affleck – internat de urgenta


Actorul Ben Affleck a mers de urgenta la un spital din Massachusetts, in week-end-ul trecut, din cauza unei migrene insuportabile, informeaza site-ul Showbizz. Potrivit revistei People, Affleck a petrecut week-end-ul si ziua de luni pe culoarele spitalului Auburn de la Cambridge. Actorul, de 33 de ani, a iesit din spital la câteva zile dupa tratament si a mers acasa ca sa se odihneasca. Instalat la Cambridge pentru aceasta vara, Affleck intentioneaza sa regizeze un prim film, „Gone, Baby, Gone“, dupa romanul lui Dennis Lehane. Din distributie fac parte actorii Morgan Freeman, Ed Harris, Michelle Monaghan si Casey Affleck.


The day after tomorrow, cel mai bun film „apocaliptic“ din toate timpurile


„The day after tomorrow“ a lui Roland Emmerich a fost desemnat cel mai bun film „apocaliptic“ din toate timpurile. Locul doi, la egalitate, a revenit peliculelor „The Poseidon adventure“ a lui Neame (1972) si „The Towering Inferno“, in regia lui Guillermin si Allen (1974). Campion de incasari in 2004, „The day after tomorrow“ este o aventura incarcata cu efecte speciale senzationale. Filmul prezinta declansarea unei noi ere glaciare, care aduce tornade violente ce distrug orasul Los Angeles, un tsunami devasatator, care inunda New York-ul, iar intreaga emisfera nordica incepe sa inghete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS