17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

„Hey Jude“ – piesa nascuta in urma unui divort


Unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale legendarei trupe britanice Beatles a fost mariajul lui John Lennon cu Cynthia Twist. Cei doi s-au cunoscut la Colegiul de Arta din Liverpool, la sfârsitul anilor ’50. Relatia lor a fost foarte linistita, pâna in 1962, când Twist a ramas insarcinata. Fiul celor doi, John Charles Julian Lennon, s-a nascut pe 8 aprilie 1963. Insa abia peste un an fanii au descoperit ca unul dintre „cei patru fantastici“ isi pusese pirostriile.


In 1968, Cynthia a inceput demersurile pentru divort, acuzându-l pe Lennon de adulter cu Yoko Ono. Artistul nu a negat acuzatiile aduse. Insa fiul sau, Julian, a primit foarte greu vestea despartirii parintilor sai.


Fiind un bun prieten al familiei, Paul McCartney, a decis in acel moment sa compuna piesa „Hey Jude“, care, initial, s-a numit „Hey Jules“, pentru a-l inveseli un pic pe micul Julian. Schimbarea titlului este atribuita admiratiei pe care McCartney o are fpentru un personaj numit Jud, din muzicalul „Oklahoma“.


Una dintre primele versiuni ale piesei, regasita intr-un carnetel al unui apropiat al trupei, pe nume Mel Evans, a fost vânduta, la un moment dat, cu 110.000 de lire sterline.


In aprilie 2002, McCartney a blocat vânzarea la licitatie a versurilor originale, scrise pe o pagina indoita dintr-un carnetel. Barbatul care pusese in vânzare manuscrisul sustinea ca il achizitionase in piata Portobello, cu 30 de ani in urma. Insa McCartney a pretins ca materialul disparuse din locuinta sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS