13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Record medical: sase organe – transplantate la o fetita de 15 luni


Unei fetite de 15 luni i-au fost transplantate sase organe. Dupa cum informeaza Libero.it, interventia a avut loc la Hospital Universitario La Paz din Madrid, in prezent starea pacientei fiind foarte buna. Organele transplantate micutei Cristina, ficat, pancreas, stomac, duoden, intestin si splina, proveneau de la un copil de sase luni. „Este un transplant de maxima complexitate“, a explicat medicul Manuel Lopez, precizând ca fetita s-a nascut cu o tumoare abdominala. Interventiile chirurgicale ulterioare au afectat si celelalte organe, fetita având nevoie de un transplant pentru a scapa cu viata.


Haine antitântari


In curând va sosi de dincolo de Ocean un nou aliat in dificila lupta estivala impotriva celor mai enervante insecte de pe planeta: tântarii. Este vorba despre o noua linie de imbracaminte pe baza de permetrina, material folosit pentru a-i proteja pe soldatii americani de pericolul reprezentat de malarie. Acelasi sistem va putea fi acum aplicat si pentru civili, pentru a preveni bolile transmise prin intepaturile tântarilor. Asadar, nu peste mult timp, in magazine, pe lânga raionul de lenjerie sau de haine sport, vom putea gasi si un raion „articole insectifuge“, cu o ampla oferta de haine cu permetrina.


Penelope Cruz: „Hollywoodul este periculos“


Actrita Penelope Cruz refuza sa paraseasca Madridul pentru a se muta la Los Angeles de teama ca Hollywoodul sa nu-i transforme intr-o maniera irevocabila personalitatea. Dupa cum informeaza site-ul pipole.net, actrita, protagonista a filmului regizorului Pedro Almodovar, „Volver“, a trait aproximativ un an si jumatate in Statele Unite, in perioada in care era impreuna cu actorul Tom Cruise.


„Sunt foarte recunoscatoare Hollywoodului pentru ca mi-a dat o sansa. Chiar daca sunt multe lucruri pozitive, aici sunt si o gramada de lucruri periculoase, mai ales atunci când esti femeie. Vin aici doar pentru a munci, nu si pentru a locui. Ma intorc mereu la mine, in Spania. Este felul meu de a ma proteja“, a declarat actrita spaniola.


Beyonce a renuntat la curbele sexy de dragul actoriei


Cunoscuta vedeta de muzica pop Beyonce este disperata pentru ca a ramas fara celebrele sale curbe sexy, care i-au adus celebritatea. Dupa cum informeaza Tgcom.it, vedeta a trebuit sa slabeasca 12 kg pentru rolul din „Dreamgirls“, despre viata Dianei Ross. „A fost foarte dificil. Am facut foamea sase luni, insa am reusit“, a marturisit Beyonce, precizând ca timp de 15 zile nu a pus mâncare solida in gura, alimentându-se doar cu bauturi multivitaminice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS