Acasă Magazin IA TE UITA!

IA TE UITA!

HBO – ora 21.50


Pestele cel Mare (Big Fish)


Regia: Tim Burton


In rolurile principale: Ewan McGregor, Albert Finney


Drama – 2003


Ca o tapiserie compusa din motive cu suport real, dar si unele fantastice, filmul „Pestele cel Mare“ este povestea lui Edward Bloom (Albert Finney) si a celor care il iubesc. Chiar daca nu crede intotdeauna orice cuvânt pe care il spune, pentru Edward tot farmecul il constituie arta povestirii.


La vârsta de opt ani, tintuit la pat din cauza unei cresteri excesive, anormale, Edward isi ocupa timpul citind intreaga Enciclopedie a lumii. Este atras in special de un articol despre pestisorul de aur, in care afla ca, „daca pestisorii de aur sunt tinuti intr-un bol mic, vor ramâne mici. Daca spatiul este mai mare, pestii isi pot mari dimensiunea de doua, de trei sau de patru ori“.


Zece ani mai târziu, dupa ce a devenit unul dintre cei mai populari oameni din Ashton, South Carolina, isi da seama ca, exact ca si pestisorul de aur, pentru a se dezvolta, trebuie sa plece de acasa si sa exploreze lumea.


Dupa multi ani si nenumarate aventuri, Bloom este bine cunoscut ca povestitor a tot felul de istorii exagerate despre viata sa aventuroasa, de pe când era un tânar mai altfel decât ceilalti (Ewan McGregor), când dorinta de pribegie il purtase in jurul lumii ca apoi sa-l aduca inapoi de unde a plecat. Explorarile sale mitice sunt si incântatoare si suprarealiste, impletind povesti despre uriasi si vârcolaci, artiste de cabaret siameze, o vrajitoare cu un ochi de sticla cu care poate vedea viitorul si, desigur, un peste urias care nu se lasa prins.


Filmul a fost notat pe site-ul de specialitate cu 8.


 

Exit mobile version