Acasă Magazin Scurte stiri

Scurte stiri

Parfum cu aroma de brânza


Asociatia Producatorilor de Brânza Stilton din Anglia a anuntat joi crearea unui nou parfum cu aroma de brânza, in cadrul unei campanii nationale britanice de promovare a consumului acestui produs lactat, informeaza site-ul Ansalatina. Parfumul „Eau de Stilton“ va fi comercializat in Anglia, iar in cazul in care va fi un succes, vânzarile se vor extinde si in strainatate. Doar sapte ferme din lume au licenta pentru a produce brânza Stilton si toate se afla in comitatele englezesti Nottingham, Leicester si Derby.


Droguri transportate cu iguane vii


Politia argentiniana a anuntat joi ca a retinut o banda de traficanti de droguri care foloseau iguane vii pentru a transporta marijuana si cocaina, informeaza site-ul Cyberpresse.ca. Patru persoane au fost arestate si un numar nedeterminat de iguane au fost descoperite si urmeaza sa se verifice eventuala prezenta de stupefiante. Politia a descoperit peste cinci kilograme de marijuana si 200 de grame de cocaina, insa nu a precizat daca aceste cantitati de droguri se aflau in iguane.


Un cuib de pitigoi – luat sub „aripa“ politiei


Politistii britanici au, din câte se pare, o mare slabiciune pentru animalele aflate la ananghie. Dupa cum informeaza Krone.at, agentii au decis sa asigure paza unei perechi de pasarele, pentru ca acestea sa isi poata cloci linistite ouale. Cuplul de pitigoi albastri si-a construit cuibul intr-o scrumiera, plasata in fata unei sectii de politie din orasul Dorchester. In locul scrumului si al mucurilor de tigara, in recipientul metalic se afla acum zece oua. Pentru a proteja pitigoii, politistii au inconjurat locul cu o banda de plastic, exact cum se intâmpla la blocarea locatiilor unde se comit infractiuni. Daca totul merge cum trebuie, pitigoii si odraslele lor vor putea parasi neobisnuitul cuib pâna la sfârsitul lunii iulie.


Socaciu si Seicaru, la Craiova


Victor Socaciu si Vasile Seicaru, doi dintre titanii muzicii folk, desfasoara de câteva luni un turneu-maraton prin tara incercând sa reaprinda in sufletele publicului flacara pasiunii pentru acest gen muzical. Turneul a inceput in luna decembrie a anului trecut si se va incheia pe 8 decembrie anul curent. Strunele de chitara ale celor doi reprezentanti de seama ai muzicii folk au delectat si stârnit aplauzele a mii de oameni prezenti in salile de spectacol din orase precum: Constanta, Medgidia, Hârsova, Tulcea, Buzau, Hunedoara, Lugoj, Giurgiu. Pe 15 mai este rândul craiovenilor sa se „imbete“ cu acordurile de chitare mânuite cu maiestrie de Victor Socaciu si Vasile Seicaru. Spectacolul va incepe la ora 20.00 si va avea loc in Casa Studentilor. Dupa Craiova, turneul continua la Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Slatina, iar apoi in orasele din regiunea Moldovei.


Morometzii lovesc cu „Sunet greu“


Trupa de hip-hop Morometzii revine pe piata muzicala cu un nou album. „Am terminat lucrul la un nou material. Se numeste «Sunet greu» si va fi produs de casa noastra de discuri“, a declarat 1Q Sapro. Este adevarat ca a trecut ceva timp de când hip-hop-erii nu mai scosesera nimic pe piata muzicala, dar acum s-au revansat pentru ca „Sunet greu“ are 80 de minute de muzica si contine 22 de piese. Deocamdata, Morometzii sunt plecati intr-un turneu prin tara si nu stiu exact data oficiala a lansarii.


Provincialii au filmat un videoclip cu Anemona


Provincialii tocmai au filmat un videoclip la un nou extras pe single: „Noaptea pe covor“. Surpriza acestui videoclip este distributia din care face parte Anemona, interpreta personajului principal feminin din telenovela „Secretul Mariei“. Filmarile au durat aproximativ 24 de ore si au fost efectuate de echipa regizorului Petre Nastase. „A fost destul de obositor, dar a meritat pentru ca am facut totul cu pasiune. Avem incredere in echipa cu care am lucrat si suntem siguri ca acest videoclip va fi inca unul dintre succesele semnate Petre Nastase“, a declarat Ionut dupa incheierea filmarilor.

Exit mobile version