Acasă Magazin Picatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Fumatul si vârsta determina sexul bebelusului


Sunteti pregatiti sa va intemeiati o familie impreuna cu alesul sau aleasa inimii dumneavoastra, dar vreti cu orice pret ca bebelusul sa fie baietel sau fetita. Trebuie sa stiti de la bun inceput ca exista câteva criterii care influenteaza nu numai fertilitatea parintilor, ci si sexul fatului.


In primul rând, exista un argument referitor la vârsta parintilor care afecteaza sexul bebelusului: potrivit mai multor studii recente, persoanele mai in vârsta, barbati si femei, sunt mai predispuse sa conceapa fetite, decât cele tinere.


Cu toate acestea, se stie ca, din punct de vedere stiintific, femeia nu contribuie foarte mult la conceperea unui baietel, pentru ca ea are numai cromozomul feminin X. Barbatii, pe de alta parte, au ambii cromozomi – X si Y. Daca in aceasta „cursa“ pentru fertilizare X ajunge primul la ovul, se va naste o fetita. Daca insa cursa este câstigata de Y, bebelusul va fi baietel.


Aceasta este cea mai moderna „dovada“ stiintifica pe care omul o cunoaste in prezent. Dar in vremurile vechi, oamenii se ghidau dupa teorii dintre cele mai ciudate. Spre exemplu, in secolul al V-lea, filozoful grec Anaxagoras sustinea ca testiculul drept ajuta la conceperea baieteilor, iar cel stâng ajuta la conceperea fetitelor. Chiar inainte de acest moment, in jurul anului 800 inainte de Hristos, unul dintre primele manuale sexuale – Caraka Samhita – recomanda intoarcerea femeii pe partea dreapta dupa un raport sexual, pentru ca baieteii se dezvolta in partea dreapta a uterului.


Recent, unul dintre cele mai comune vicii ale societatii noastre – fumatul – a fost invocat ca si criteriu care determina sexul copilului. Revista New Scientist a publicat un articol, in aprilie 2002, in care se arata ca fumatorii sunt predispusi sa aiba fetite. De ce? Din câte se pare, cromozomul Y este mai sensibil la compusii chimici din tigari, nereusind sa ajunga „la destinatie“. Totodata, alt studiu publicat in 2002 de cercetatorii americani si canadieni a demonstrat ca, din 290 de cupluri de participanti, fumatorii faceau sex mai rar si aveau nevoie de perioade mai mari pentru a concepe.

Exit mobile version