5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIntegrama pentru Europa

Integrama pentru Europa

Dupa „Desteapta-te, române!“, cea mai lunga integrama din lume (80 m lungime, realizata in anul 1999), si „Europa“, realizata in 2005, in sase limbi (româna, italiana, spaniola, franceza, germana si engleza), rebusistul Alexandru Toth, de 29 de ani, din Târgu Mures, se afla la a treia sa lucrare inedita, o integrama intitulata „Europa suntem noi“, de 3,3 metri lungime si 1,8 metri latime.


Careul va participa la expozitia „Europa, si noi suntem“, un program initiat de Asociatia „Sociales Sans Frontieres“ din Strasbourg, care doreste sa puna bazele unei manifestari legate de zilele Europei. Pentru aceasta integrama, realizata pe durata a 120 de ore, Alexandru Toth a folosit aproximativ 2.500 de cuvinte, in limba engleza.


Din postura de angajat al Fundatiei de Ecologie Umana „Oasis“, Alexandru Toth, care a realizat, impreuna cu reprezentanti ai Asociatiei „Sociales Sans Frontieres“ si ai Universitatii „Babes Boliay“ din Cluj, un proiect despre organizarea unor cursuri pentru ingrijitori la domiciliu ai persoanelor vârstnice, a primit invitatia de a participa la expozitia de la Strasbourg.


Este vorba despre prima expozitie internationala din lucrarile artistice realizate de persoane aflate in dificultate in diferite tari ale Europei, beneficiari ai institutiilor sau serviciilor din unul dintre urmatoarele sectoare: protectia copilului, persoane cu handicap, persoane de vârsta a treia si persoane aflate in dificultate sociala. Perioada de expunere va fi intre 11 si 17 mai.


Expozitia va reuni lucrari individuale si colective de grafica, pictura, fotografie, sculptura, lucru manual si audiovizual, franceze si ale partenerilor din Polonia, Ungaria si România. La vernisaj vor lua parte si reprezentanti ai beneficiarilor, ai profesionistilor francezi si din tarile partenere. Participantii vor ramâne timp de o saptamâna la Dabo si la Strasbourg, perioada in care vor avea ocazia sa se familiarizeze cu structurile sociale locale si sa schimbe impresii in privinta practicilor profesionale.


In mod similar, lucrarile de la Strasbourg vor fi expuse in institutiile partenerilor europeni din acelasi sector de activitate, in perioada iunie – august 2006. La acest eveniment, România va fi reprezentata de urmatoarele institutii: Centrul de Ingrijire si Asistenta a Vârstnicilor din Glodeni (Mures); Directia pentru Protectia Copilului Mures; Centrul de Recuperare Neuropsihica din Brâncovenesti (Mures) si Fundatia de Ecologie Umana „Oasis“ din Târgu Mures.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS