24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCromoterapia in designul interior

Cromoterapia in designul interior

Rosu, portocaliu, verde, albastru… altfel spus, dinamism, sanatate, incredere, liniste. Prin vibratiile lor subtile, culorile pot influenta emotiile, relatiile cu ceilalti si starea de sanatate. Semnificatiile lor ascunse, dar si virtutile terapeutice de care dispun pot fi aliati de nadejde daca stim cum sa le folosim.


Chiar daca nu suntem initiati in cromoterapie, toti o folosim in mod inconstient. Culorile ne fac bine. Contrar credintei din vechime, cromoterapia nu poate vindeca orice, dar este un aliat de nadejde al medicinei naturiste. Chiar daca psihologia culorii nu este cu adevarat stiinta, ea joaca un rol asupra emotiilor si dispozitiei umane. Site-ul ele.ro propune zece situatii in care alegerea culorilor pe care le folositi in decorarea caminului va poate binedispune.


Daca sunteti trist, deprimat. Anumite culori ne fac pur si simplu mai fericiti, in timp ce altele ne deprima. Daca vreti sa creati o atmosfera senina, e bine sa alegeti o culoare luminoasa, cum ar fi galbenul. Toate teoriile despre culori sunt de acord insa ca, daca sunteti cu moralul la pamânt, atunci maroul sau griul nu vor reusi sa va remonteze, ci mai degraba vor lasa in camera o impresie morocanoasa si trista.


Daca sunteti bântuit de gânduri negative. Galbenul este culoarea predilecta pentru a fi mai destins si pentru a gândi pozitiv, având un efect calmant asupra mentalului.


Daca va lipseste energia. Pentru a va armoniza chi-ul (energia) care circula in corpul dumneavoastra, aveti nevoie sa fiti stimulat printr-o culoare excitanta, cum ar fi rosul.


Daca aveti probleme cu dorintele senzuale. Pentru ca partenerul dumneavoastra sa fie mai exaltat, nu ezitati sa recurgeti la câteva tuse rosii in dormitor, cum ar fi pernele sau alte accesorii de pat. Aceasta culoare este harazita cu pretioase virtuti afrodisiace.


Daca sunteti nervos sau nelinistit. Recurgeti atunci la o culoare ruginie, care apartine familiei de rosu. Este o nuanta care sugereaza siguranta si linistea, astfel ca, intr-o incapere zugravita in aceste tonuri, va pluti un climat de securitate si confort. In plus, ruginiul va va face sa fiti mai senin.


Daca va sufocati intr-una din camere. Pentru a da mai multa lumina intr-o camera mica si intunecata, folositi albul – nu uitati insa ca exista o multitudine de tonalitati ale albului. Atentie, nuantele de alb-albastrui racesc. Optati mai curând pentru o tonalitate mai calda.


Daca sunteti surmenat. In acest caz, va sunt indicate turcoazul ori albastrul, perfect adaptabile dormitorului dumneavoastra. Sunt culorile care va vor ajuta sa va destindeti.


Daca sunteti stresat. Simtiti nevoia sa vedeti „viata in roz“? Rozul, folosit impreuna cu o alta culoare, cum ar fi albul, ajuta la indepartarea stresului. Fiind si o culoare tonica, rozul risca sa provoace noi stari tensionale daca va fi utilizat pe toti peretii unei incaperi. Daca suferiti de probleme digestive. Problemele digestive pot fi cauzate de o alimentatie necorespunzatoare, de stres, etc. Teoretic, portocaliul este o culoare tonifianta si antispasmodica. Foarte indicat in bucatarie sau in sufragerie, portocaliul poate fi folosit cu masura in orice alta camera a locuintei.


Daca sunteti surescitat. Stiati ca in turneele pe care le facea starul Mick Jagger, acesta cerea ca toate ferestrele camerei sale de hotel sa fie tapetate cu hârtie neagra, pentru a bloca lumina zilei? Desigur, el a inteles ca negrul are proprietati calmante. Este o culoare ce poate sa aduca organismul in stare de repaus. Sa nu ajungeti insa acum la concluzia ca trebuie sa va varuiti toti peretii din dormitor in negru. Câteva tuse mici sunt suficiente pentru a calma surescitarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS