12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPorcul - un animal care nu isi merita reputatia proasta

Porcul – un animal care nu isi merita reputatia proasta

A sosit timpul sa avem mai multa consideratie pentru bietul porc, a carui proasta reputatie provine din faptul ca se tavaleste in namol si, ca atare, este foarte murdar. Porcii nu fac acest lucru pentru ca… ei bine, sunt porci. Ei se murdaresc peste tot pentru simplul motiv ca nu au glande sudoripare, iar singura lor modalitate de a se racori este sa-si tavaleasca trupul greoi intr-o balta cu namol.


Porcii nu s-au bucurat niciodata de aprecierea pe care o merita pentru lucrurile „inaltatoare“ pentru care sunt responsabili, cum ar fi numele celebrului district financiar new york-ez Wall Street. Acest nume a derivat de la zidul construit in partea de nord a fostei colonii New York, in secolul al XVII-lea, pentru a bloca accesul porcilor care devastau culturile de cereale.


Porcii ocupa un loc foarte important in viata noastra – fripti, prajiti sau la gratar – unii fiind mai mari decât altii. Cel mai mare porc inregistrat vreodata a fost un animal din rasa Poland-China, pe nume Big Bill, care cântarea 1.158 de kilograme si avea o lungime de 2,74 metri. El a trait in anii ’30, in Tennessee.


Unii porci sunt insa apreciati la adevarata valoare, având chiar o statuie dedicata lor in intregime. Aceasta cântareste 272 de kilograme si se afla pe acoperisul fabricii Koender, in Englefeld, Saskatchewan. Ea are o lungime de cinci metri si o inaltime de doi metri, fiind realizata din lemn, sârma, fibra de sticla si rasina. Statuia simbolizeaza festivalul anual al porcilor si faptul ca este pe un acoperis dovedeste ca porcii pot, uneori, sa si zboare. Nu, nu este o gluma. Cel mai mare „porc zburator“ din lume este un balon cu aer cald numit „Ham-let“, care are inaltimea de 30,5 metri, latimea de 18 metri si lungimea de 24 de metri.


Porcii nu sunt numai faimosi, ci si inteligenti. Ei pot invata diverse trucuri foarte rapid, dupa cum a demonstrat trupa Valentine’s Performing Pig, din San Antonio, Texas. „Vedeta“ trupei, pe nume Nellie, a fost de patru ori câstigatoarea Campionatului Mondial de Trucuri pentru Porci. De asemenea, ea a câstigat si un premiu in valoare de 10.000 de dolari la emisiunea „America’s Funniest Home Videos“, pentru materialul „Jurassic Pork“.


Fara nici o indoiala, Nellie este un animal foarte valoros. Dar tot nu a reusit sa depaseasca suma record de 56.000 de dolari platita pentru un porc de rasa mixta, pe nume Bud, vândut la o licitatie in 1985. Acesta a fost cel mai scump porc vândut vreodata, in intreaga lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS