Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Arhiepiscopia Craiovei se alatura campaniei Gazetei de Sud


Arhiepiscopia Craiovei adreseaza un apel de suflet tuturor credinciosilor la solidaritate crestina, pentru alinarea durerilor semenilor nostri aflati in suferinta, ca urmare a inundatiilor ce au afectat mai multe localitati din sudul judetului Dolj. In acest scop, Arhiepiscopia Craiovei s-a alaturat campaniei umanitare lansate de Gazeta de Sud, facând chemare de suflet catre toti oamenii, persoane fizice sau reprezentanti ai unor societati comerciale, sa intinda o mâna de ajutor semenilor nostri, macinati de furia apelor. „Toti cei care doresc sa ii ajute pe acesti oameni pot aduce orice fel de ajutor: legume, alimente neperisabile, apa minerala sau plata, detergenti, sapun la Biserica «Mântuleasa» din Craiova, str. Unirii, nr. 59, unde este organizat un punct de colectare a ajutoarelor de prima necesitate“, a mentionat Marius Resceanu, consilier mass-media, in cadrul Arhiepiscopiei Craiova. (A.C.D.)


Minerii doneaza masa calda sinistratilor din Dolj


Minerii din Societatea Nationala a Lignitului Oltenia isi doneaza masa calda de vineri si sâmbata pentru sinistratii din judetul Dolj. Sindicalistii au inaintat o propunere in acest sens administratiei SNLO, minerii facând gesturi asemanatoare si in urma cu un an, când au donat masa sinistratilor din Banat. Minerii au vrut sa fie alaturi de cei aflati in suferinta in Saptamâna Patimilor, astfel ca mii de pâini, conserve, sticle de apa minerala si alte alimente vor fi sinistratilor. Directorul de resurse umane al SNLO, Cosmin Popescu, declara ca fiecare angajat al SNLO, din cei 9.300 existenti, va dona practic doua bonuri de masa in valoare totala de 14 lei noi. Popescu a mai mentionat ca minerii care lucreaza in Mehedinti au posibilitatea sa trimita ajutoarele direct in judetul lor, daca autoritatile considera ca este nevoie de ele. (M.F.)


Termoficarea, in pierdere


Dupa ce si-a evaluat situatia financiara pentru anul 2005, conducerea Regiei Autonome de Termoficare (RATf) Craiova a constatat ca a iesit in pierdere. Potrivit bilantului contabil, este vorba de o suma de 34 de miliarde de lei. Viceprimarul Sorin Iordache a precizat ca motivul il reprezinta reducerea subventiei la energia termica. Astfel, in anul 2005, scaderea a fost de 30%, procentul fiind suportat in acest fel de populatie, care nu a mai avut bani sa plateasca diferenta. „Si in acest an se va mai face o reducere de inca 30%, restul subventiei urmând sa dispara in ianuarie 2007“, a precizat Iordache. Totusi, in anul 2004, când valoarea subventiei era suportata 100% de Primaria Craiova, regia a reusit sa obtina un profit de 9,6 miliarde de lei. (R.M.)


Cadouri pentru bolnavii psihic


Societatea Nationala a Femeilor Ortodoxe din Craiova a oferit ieri cadouri, constând in alimente, bolnavilor Sectiei Psihiatrie din cadrul Spitalului din Turceni. Cei peste 100 de pacienti internati la aceasta sectie au primit pachete cu dulciuri si fructe, precum si bauturi racoritoare. La aceasta unitate spitaliceasca se afla in ingrijire pacienti cu boli mintale grave. Persoanele internate aici necesita atât o supraveghere corespunzatoare, cât si un regim alimentar si medicamentos special. (E.M.)


„Joia Mare – Lumina Lumii“


Corul „Allegria“ al Cercului Militar Craiova impreuna cu Madalina Amon, cântareata de muzica folk, organizeaza azi un spectacol intitulat „Joia Mare – Lumina Lumii“. Spectacolul este precedat de o expozitie de figurine de plastilina intitulata „De 8 ori Iisus“. Manifestarea se va desfasura in sala de spectacole a Cercului Militar Craiova, cu incepere de la ora 16.00, iar intrarea este libera. (A.C.D.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version