12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Schimbare de stafeta la instantele craiovene


Tribunalul Dolj si Curtea de Apel Craiova au sefi noi. Rezultatele finale ale concursului pentru ocuparea functiilor de conducere au desemnat noi presedinti la cele doua instante craiovene. Cu media generala 8,00, fostul presedinte al Tribunalului Dolj, Constantin Diaconu, a ramas pe pozitie, in fruntea instantei amintite. La Curtea de Apel Craiova, de pe postul de vicepresedinte, Costel Dragut preia stafeta de presedinte. In cazul sau, media obtinuta la concursul pentru ocuparea acestei functii este 8,90. Pentru functia de la Curtea de Apel Craiova, Costel Dragut a fost singurul candidat. La Tribunalul Dolj, Constantin Diaconu l-a surclasat pe cel de-al doilea candidat, Mircea Nicu, judecator la Sectia litigii de munca din cadrul aceleiasi instante. (M.C.)


Pacientul-dilema


Medicii de la Clinica de Chirurgie a Spitalului de Urgenta Craiova sunt in dilema in privinta unui pacient, internat aici in urma cu doua zile. Este vorba de o batrâna din localitatea Caracal, judetul Olt, care a fost adusa de ambulanta, fara prea multe precizari in ceea ce priveste diagnosticul. Ecaterina Jianu, de 82 de ani, prezinta la nivelul capului si membrelor inferioare o serie de traumatisme. Medicii sustin ca batrâna a fost cu siguranta victima unei agresiuni, in timp ce aceasta spune ca a cazut si s-a lovit de un fier, in timp ce se afla in curte. Din pacate, nimeni din familie nu s-a interesat de ea si nu a luat legatura cu medicii, pentru a le spune ce s-a intâmplat. Cadrele medicale o tin insa sub atenta observatie, fiindca din cauza vârstei inaintate, pacienta poate face oricând o complicatie. (M.C.)


Toxiinfectie cu autor neidentificat


Cele 30 de cazuri de imbolnavire din comuna Daneti, judetul Dolj, inregistrate in rândul copiilor de gimnaziu din localitate, au ramas cel putin deocamdata cu autor neidentificat. Specialistii Laboratorului de sanatate publica si cei ai Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes“ din Craiova au gasit probele „curate“, dupa cum sustine prof. dr. Dan Gabriel Mogos, directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj. „Au fost prelevate probe de la bolnavi si au fost oprite bomboane pentru analize, dar nu s-a gasit nimic nici dupa ce analizele au fost repetate. Este posibil, daca intr-adevar a fost vorba de toxiinfectie alimentara, ca agentul patogen sa fi fost prezent doar in bomboanele care au fost impartite elevilor de la Daneti si care au fost consumate in intregime. De asemenea, este posibil ca o persoana care a manipulat bomboanele sa fi avut ceva pe mâini. In ambele cazuri este greu de descoperit ce s-a intâmplat de fapt“, a declarat Mogos. (S.T.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS