11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinViata in culori intr-un apartament cochet decorat

Viata in culori intr-un apartament cochet decorat

Intr-un apartament tip duplex, spatiul generos poate permite o amenajare extravaganta si incitanta in acelasi timp. Fiecare perete poate avea o culoare, nuante care contrasteaza placut intre ele si care pot face ca vizitatorii sa perceapa fiecare portiune din casa intr-un mod diferit.


Un apartament duplex cu un spatiu generos poate fi cochet decorat. Dintr-un perimetru deschis, destinat livingului, se pot crea câteva spatii separate inchise cu geamuri pentru a crea o zona de tranzitie subtila dinspre exterior inspre interior. Lânga acestea se poate amenaja, in culori pastelate, camera de zi si bucataria deschisa care poate fi imbracata intr-o culoare distincta de restul locuintei, si anume in nuante de albastru-azur. Pe ultima portiune ramasa se poate „construi“ un spatiu de conversatie amenajat cu canapele, fotolii si o masa joasa, intr-un decor cameleonic in ceea ce priveste culoarea. Cu un mobiler si decoratiuni variate, ce contin piese vechi care amintesc de cele mai indepartate colturi ale lumii (Japonia, Africa, India etc.) alaturate unora noi, autohtone, decorul locuintei poate capata o imagine interesanta. Paleta coloristica a locuintei poate fi multicolora – nuante de verde-galbui – demonstrând ca o doza de excentricitate nu poate decât sa impinga limitele imaginatiei estetice intr-o zona nebanuit de bogata, cu rezultate artistice deosebite.


„Reteta ambientala“ pentru un interior tineresc


Aceeasi „reteta“ ambientala poate fi aplicata si celui de-al doilea nivel al apartamentului (apartamentul fiind unul duplex delimitat de o scara interioara), unde scara interioara urca spre dormitoare. Si in aceasta zona, paleta coloristica poate fi indrazneata, holul singur cuprinzând doua nuante: verdele-galbui, care continua culorile din camerele de jos, alaturat unui lila dulce, pe una dintre laturi. Pentru peretii unuia dintre dormitoare se poate opta din nou pentru albastru, intr-o nuanta subtila de turcoaz, diferita de cea din bucatarie. Surprinzator este faptul ca, desi spectrul culorilor este limitat, acestea pot fi exploatate sub forma multor tonuri, care pot da impresia ca nici un perete nu arata la fel. Dincolo de elementele cromatice frapante si vesele, locuinta poate fi interesanta si din punct de vedere al contrastelor dintre diversele materiale si texturi folosite pentru mobilier si accesorii – spre exemplu, de la lemnul masiv al mesei si scaunelor englezesti in stil Georgian din dining, la mobilierul modern, albastru, din bucataria achizitionata mult mai recent, de la Rovere Mobili. La fel, imprimeurile diverselor obiecte din casa, cum este cel romantic, cu flori, al canapelei, in British Country Style sau cele tipic orientale ale covoarelor persane, egiptene si indiene autentice, ofera o imagine placuta, cu indiscutabile calitati estetice.


Material realizat in colaborare cu revista Casa si Biroul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS